ongedierte

Hoe om te gaan met ongedierte in Amsterdam

Amsterdamse hotels kunnen, zoals elke bezoeker van de prachtige stad weet, een echte speeltuin zijn voor ongedierte en knaagdieren. Er zijn twee belangrijke plagen die de meeste problemen voor bezoekers veroorzaken: de ratten en muizen en de kakkerlakken. De eerste kan worden gedood door sprays te gebruiken die verkrijgbaar zijn bij de meeste goede hotels of verdelgers, terwijl de laatste alleen kan worden schoongemaakt met insecticide. Er is ook een ongedierte dat in de schoorstenen kan leven , zoals muizen. Muizen zijn erg slim in het vinden van hun weg naar luxe hotels en laten overal waar ze komen een vaak wonderbaarlijk spoor van uitwerpselen achter.

Maatregelen

Er zijn ook een aantal dragers van dodelijke ziekten zoals de builenpest die kunnen worden overgedragen via een beet van een van deze ongedierte. Dit is een jaarlijks probleem in Amsterdam dat niet beperkt is tot de hotels, maar die de mensen altijd en overal kan treffen. Dus elk jaar moeten toeristen voorzorgsmaatregelen nemen. Er kunnen enkele maatregelen worden genomen om ongedierte te voorkomen. Hieronder volgen enkele van de maatregelen die succesvol zijn gebleken:

Open geen ramen en deuren die mogelijk gedeeltelijk of helemaal open staan. Het is ook raadzaam om gordijnen en jaloezieën te sluiten terwijl je weg bent. Hiermee wordt ongedierte voorkomen, omdat ze anders via de openingen naar binnen kunnen komen. Evenzo is het noodzakelijk om alle bagage te controleren wanneer je op reis gaat en ervoor te zorgen dat ze goed zijn dichtgeritst en dat de ritsen perfect gesloten zijn.

Zorg ervoor dat er niets verleidelijks is in de buurt van of rond de ongedierte. Als er etensresten achterblijven, kunnen deze worden opgeveegd of opgezogen. Het is ook raadzaam om afval in afgesloten containers te bewaren. Hiermee wordt voorkomen dat ongedierte ze oppakt en naar elders transporteert.

Een van de manieren om met ongedierte om te gaan, is door het getroffen gebied te reinigen met producten die sterk genoeg zijn om het ongedierte te doden. Er zijn veel sprays en insecticiden die je kunt gebruiken. Deze moeten rechtstreeks op de besmette gebieden worden gespoten en moeten daar minimaal 24 uur blijven. Je kunt ook een insecticide gebruiken dat pyrethrine bevat samen met waterstofperoxide. Zorg ervoor dat je daarna al je kleding grondig wast.

Er zijn ook bepaalde producten die je zelf kunt maken. Deze omvatten een aas gevuld met krekelmeel. Een andere oplossing is om een anti-ongediertespray direct op de aangetaste plekken aan te brengen. Het schoonhouden van deze plekken door regelmatig stofzuigen is ook een goede manier om ongedierte kwijt te raken. Onthoud dat voorkomen altijd beter is dan genezen.

Blijkt het na het toepassen van deze maatregelen nog steeds niet te werken, dan wordt aangeraden om een ongedierte bestrijdingsdienst aan te haken. 


Geplaatst

in

door

Tags: