Een nieuwe bank, een nieuwe tafel en allerlei leuke kasten gehaald om je interieur weer eens een frisse uitstraling te geven? Heel goed, maar wist je dat je buiten nieuwe, stoere meubels je je interieur ook een extra sfeer kunt geven door verlichting juist toe te passen? Hier vind je enkele voorbeelden hoe je dat voor elkaar krijgt.

LED strips

Een bekend voorbeeld waarmee je je interieur een leuke nieuwe tint kunt geven zijn LED strips. Dit zijn kleine strips waarin kleine LED lampjes zijn verwerkt die vaak in kleur aan te passen zijn via een afstandsbediening. Deze strips zijn erg makkelijk te verwerken achter diverse meubels waardoor je je kasten of zelfs je televisie een andere kleur kunt geven. Deze zijn vaak voorzien van een plakstrip waardoor je ook niet moeilijk hoeft te doen met lijm of andere manieren waarop je je meubels mogelijk beschadigt.

De stijl van het interieur telt mee

Er zijn diverse stijlen die je kunt toepassen in je interieur. Je hebt modern, vintage, industrieel, landelijk en ga zo maar verder met het lijstje. Elke interieurstijl heeft zijn eigen opvallende kenmerken waar je met een prachtige lamp, uiteraard in een passend design, op kunt schijnen.

Kies de juiste soort lamp

Je kamer bestaat uit diverse gebieden welke je met de juiste lampen functioneel maakt wanneer het donker is. Bij de eettafel kan je bijvoorbeeld een grote hanglamp plaatsen die in de stijl van het interieur is. Denk aan een stoere grote metalen lamp, een creatieve moderne lamp of bijvoorbeeld een kroonluchter. Heb je een leeshoek? Kies dan voor een stijlvolle staande lamp. Zo heb je de juiste hoek verlicht. In de keuken kan je weer stijlvolle LED spots inbouwen. Wanneer je deze boven het kookgedeelte plaatst, heb je hier een goed zicht op wat je kookt.

Slimme LED spots

Dankzij de ontwikkelingen op het gebied van verlichting kan je met LED lampen steeds meer richtingen op. Je kunt naast LED strips ook gewone LED lampen gebruiken om een andere kleur aan je interieur te geven. Ook is dat natuurlijk handig als je een specifiek object wilt laten opvallen. Koop interessante LED spots online via www.euroledshop.nl.