Terrasoverkappingen zijn populair

Als je tijdens het heerlijke zomerweer een dagje aan het fietsen bent, let dan eens op hoeveel terrasoverkappingen je wel niet ziet. Onder een overkapping zit je namelijk niet alleen heerlijk in de schaduw tijdens de dagen waarop de temperaturen flink oplopen, maar ben je ook beschut tegen regen waardoor het aantal dagen waarop je bijvoorbeeld kunt barbecueën ineens flink toeneemt! Logisch dus dat overkappingen steeds populairder worden. Overweeg je om zelf ook een constructie tegen je woning aan te bouwen? Dan is dit artikel iets voor jou! We geven je namelijk diverse tips die je kunt gebruiken in de oriëntatiefase.

Raadpleeg de gemeente

Waarschijnlijk is dit niet het eerste waaraan je denkt tijdens de oriëntatie, maar het is wel een van de belangrijkste zaken die je dient uit te zoeken voordat je overgaat tot de oriëntatiefase. In Nederland kunnen de regels per gemeente namelijk nogal variëren als het op de bouw van een terrasoverkapping aankomt. Informeer dus naar wat is toegestaan en wat niet. Zo voorkom je dat je achteraf voor nare verrassingen komt te staan.

Terrasoverkappingen

Afmetingen van de terrasoverkapping

Als je weet wat is toegestaan voor wat betreft de bouw van een terrasoverkapping, dan is het belangrijk om te bedenken wat de afmetingen van de overkapping dienen te zijn. Niet alleen het aantal mensen dat onder de constructie moet kunnen zitten, maar ook de tuinmeubelen die je eronder wilt zetten spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de afmetingen.

Overkappingen en kwaliteit

De kans is groot dat je door het enorme aanbod van overkappingen moeilijk kunt inschatten welk merk de beste keuze voor je is. Indien je van kwalitatief hoogstaande producten houd, dan kun je bijvoorbeeld navraag doen naar de kwaliteit van het aluminiumframe. Als het frame uit zuiver aluminium is opgebouwd, dan is de kwaliteit aanzienlijk hoger dan wanneer het frame is opgebouwd uit een mengsel van aluminium en andere materialen.

Terrasoverkappingen van Weinor

Mocht je op zoek zijn naar een constructie van hoge kwaliteit, dan is het Duitse merk Weinor een goede keuze.     Terrasoverkappingen van Weinor worden opgebouwd uit kwalitatief hoogstaand materiaal en kunnen bovendien op maat worden gemaakt. Hoewel het prijskaartje hoger ligt dan dat van de gemiddelde overkapping krijg je daartegenover een kwalitatief hoogstaande constructie.

Wel of geen wanden

Een belangrijk punt bij de aanschaf van overkappingen, is de vraag of je wel of geen wanden wilt. Er zijn allerlei soorten modellen op de markt. Zo heb je constructies zonder wanden, constructies met enkel zijwanden en constructies waarbij je de wanden naar wens rondom de gehele overkapping open en dicht kunt doen. Ook is er de mogelijkheid om voor flexibele wanden te kiezen. Dit zijn wanden die je naar wens aan de constructie los en vast kunt klikken.

Tot slot willen wij je als tip geven om de aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij naar diverse aspecten van de producten. Dus niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit en de mogelijkheid om accessoires op een mooie manier weg te kunnen werken in het frame van de terrasoverkappingen.


Geplaatst

in

door

Tags: