Slimme gadgets voor in huis

Een smarthome, slim huis of domotica. Allemaal benamingen voor een huis vol met slimme gadgets. Tegenwoordig willen namelijk graag alles met onze smartphone bedienen en automatiseren. Een mooie ontwikkeling waarmee je dagelijkse routines makkelijker worden en je woongemak er op vooruit gaat. Om een slim huis te maken moet je gadgets aanschaffen. Het beste koop je producten die ook nog eens met elkaar samenwerken. Wanneer ze niet direct met elkaar samen kunnen werken kun je altijd nog uitwijken naar platformen die je hierbij kunnen helpen. Hieronder vind je 5 slimme gadgets voor in huis. 

Philips hue verlichting

Wanneer je nog moet beginnen met een smarthome is de verstandigste keuze om dit te doen met verlichting. Er zijn veel merken slimme verlichting verkrijgbaar, maar niks werkt zo goed als de lampen van Philips. De slimme lampen kun je kopen als Philips hue starterspakket en hiermee kun je gelijk van start. De installatie is uiterst simpel en je kunt het uitbreiden wanneer je dit zou willen. Ook de koppeling met andere smartphone producten is zo gemaakt. De lampen zijn wel duur in aanschaf, maar heb je binnen no-time ook weer terugverdient. Je bespaart namelijk vele euro’s wanneer je je lampen automatisch laat uitschakelen. Ook zijn er regelmatig hue aanbiedingen te vinden van diverse lampen en armaturen. Verlichting is een mooi begin om te starten met slimme gadgets voor in huis.

Google home

Het mooie van slimme gadgets voor in huis is dat ze allemaal samenwerken en te bedienen zijn via een platform. Google home is zo’n platform waar je meerdere slimme gadgets kunt combineren. Je maakt een “home” aan en verdeelt dit in ruimtes. Per ruimte kun je dan aangeven wat er aan smarthome gadgets aanwezig is. Ook heeft Google een aantal speakers beschikbaar waarmee je je hele huis met spraak kunt bedienen. Of je kiest voor een Google hub. Dit is een slimme speaker met een touchscreen. Zo kun je ook zien wie er aanbelt, wanneer je een slimme deurbel hebt geïnstalleerd of welke lampen er allemaal in huis branden. 

Slimme thermostaat

Besparen op energie is altijd een goed idee. Wanneer je slim bent doe je dit gelijk met een slimme thermostaat. Een slimme thermostaat kun je helemaal automatiseren en leert zelf van jouw dagelijkse routines. Ook kun je op afstand je verwarming lager zetten. Er zijn verschillende thermostaten tegenwoordig. De een is nog slimmer dan de ander. Je kunt ze ook combineren met slimme radiatorknoppen. Dan kun je per ruimte de radiator uitschakelen. Ook het combineren met een slimme speaker is mogelijk. Zo hoef je alleen aan Google te vragen wat de temperatuur is. Ook het verlagen of verhogen van de temperatuur kun je met een spraakopdracht doen. Een slimme thermostaat is een must-have als slimme gadget voor in huis.

Smart rookmelders

Ook wanneer het op veiligheid aankomt kies je slimme gadgets voor in huis. Een slimme rookmelder werkt net als een normale rookmelder en geeft ook op dezelfde manier bericht wanneer er brand of te veel rook aanwezig is. Het voordeel van een slimme rookmelder is dat deze ook meldingen verzend naar je smartphone, het licht kan inschakelen en nog veel meer. Allemaal extra functies die je bij een normale rookmelder niet hebt.

Slimme deurbellen met camera

Nog een slimme gadget voor in huis die niet alleen slim, maar ook zorgt voor extra veiligheid is de slimme deurbel. Wanneer iemand aanbelt ontvang je hier op je smartphone een melding van. Je kunt dan degene die voor de deur staat te woord staan en zien wie het is. Sommige slimme deurbellen registreren ook beweging en houden je hiervan op de hoogte. Zo heb je altijd bewaking bij je voordeur en houd je in de gaten wat er gebeurt.


Geplaatst

in

door

Tags: