Sfeer in huis

We zijn ontvankelijk voor de sfeer in huis. De sfeer is het gevoel dat men krijgt in een bepaalde omgeving. Een sfeervolle woonkamer zorgt ervoor dat we ons prettig voelen, geborgen en veel tijd in de woonkamer door willen brengen. Het is dan ook niet zo vreemd dat we altijd op zoek zijn naar manieren om een sfeervolle woonkamer te maken, maar ook van ons terras of overkapping.

Sfeervolle woonkamer creëren

Er zijn verschillende factoren die een sfeervolle woonkamer kunnen bepalen. Denk hierbij aan de keuze van de meubels, de vloer, de kleur van de wanden, verlichting, accessoires en aankleding. Het is belangrijk om in de woonkamer te kunnen ontspannen na een dag hard werken of studeren. Ook bezoek moet zich thuis kunnen voelen. We ontvangen immers graag bezoek zoals familie en vrienden, dit geeft ons het gevoel dat we geliefd zijn. Het kan soms lastig zijn om de juiste keuzes te maken met betrekking tot de meubels, de aankleding en de accessoires. Meubilair wordt aantrekkelijker wanneer het gemaakt is van een zachte stof. Grote kussens nodigen uit tot lekker ontspannen. Dit geldt ook voor de buitenmeubels.sfeervolle woonkamer

Kleuren bepalen veel

De kleur van zowel de meubels, de wand, de vloer en de accessoires kunnen een interieur maken of breken. Vaak wordt gedacht dat felle kleuren uit den boze zijn bij het creëren van een sfeervolle woonkamer, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Opvallende kleuren kunnen gebruikt worden om net wat meer aandacht op iets te leggen, mits het niet overheersend is. Een groene kleur kan prima gecombineerd worden met zwart, wit of grijs. Het groen moet dan echter niet gaan overheersen. Een groene bank kan best, maar laat de achterliggende muren dan in een neutrale kleur. Of gebruik groene kussens en een groen schilderij om net wat meer accent aan te brengen. Ook de verlichting speelt een belangrijke rol. Zachte sfeerverlichting geeft meer rust dan felle verlichting. Ook kan de kleur van het licht meespelen: bijvoorbeeld zachtgeel of lichtrood. Op deze manier kan een sfeervolle woonkamer ontstaan.

Warmte en sfeer buitenshuis

vuurtafels

Wanneer we over warmte en sfeer praten denken veel mensen aan een open haard. Wat hout erin en de warmte en sfeer is aanwezig. Maar niet iedereen heeft een open haard.  Vuurtafels zorgen  voor gezelligheid en sfeer op het terras of onder de overkapping. Een vuurtafel heeft een RVS gashaard en is alleen geschikt voor buiten. Denk bijvoorbeeld aan de open serre of overkapping, of in de zomer het buitenterras. Het terras vormt immers het verlengde van onze woonkamer. Een vuurtafel is een sfeervolle terrasverwarmer voor zwoele zomeravonden of de koudere dagen. Geen last van rook of as, wel genieten van sfeer en warmte. Voor binnen is er de vuur tafel op bio ethanol brander. De vuurtafels zijn CE gekeurd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Wie minder ruimte heeft kan kiezen voor een tafelhaard. Deze hebben alle voordelen van een vuur tafel, creëren warmte en sfeer maar zijn makkelijker verplaatsbaar door de compacte vormgeving. Ook de tafelhaard maakt gebruik van een RVS gashaard en is CE goedgekeurd. Een sfeervolle woonkamer begint met warmte en verlichting in en om het huis.