Keukenvloer kiezen

Wat is de meest geschikte vloer voor de keuken? Een keukenvloer moet makkelijk in onderhoud zijn, makkelijk schoon te houden en niet snel glad worden. Daarnaast moet er niet al te veel structuur in zitten, zodat etensresten niet blijven liggen. Maar welk materiaal is dus het meest geschikt als keukenvloer?

keukenvloeren

Keukenvloeren

Een belangrijk aspect van een keukenvloer is de veiligheid. In de keuken komt het namelijk regelmatig voor dat er tijdens het koken of eten iets wordt gemorst. Bij bepaalde vloeren kan dit enorme gladheid opleveren, wat weer erg gevaarlijk kan zijn voor mensen die zich in de keuken begeven. Daarnaast wil er ook regelmatig wel eens iets vallen in de keuken, dit kan deukjes of butsen veroorzaken. Daarnaast kunnen bijvoorbeeld kleine stukjes glas of porselein ook zorgen voor krassen op de vloer. De meest geschikte vloer voor in de keuken is dus een vloer die niet al te glad wordt, krasbestendig is en kleurvast. Een keukenvloer die hier aan voldoet is bijvoorbeeld een natuurstenen vloer. Let er bij het het kiezen van een keukenvloer wel op dat:

  • De vloer goed bij de rest van de inrichting past.
  • De vloer moet naast praktisch ook mooi zijn.
  • De keukenvloer moet tegen breuk bestand zijn
  • De keukenvloer moet slijtvast zijn. Een keuken wordt namelijk veel gebruikt, er wordt veel gelopen, gemorst en ‘geleefd’. Bij een minder slijtvaste vloer ontstaan er al snel slijtplekken wat de vloer al snel stukken minder mooi maakt.
  • Een keukenvloer moet in ieder geval nooit poreus zijn, dit kan er voor zorgen dat de vloer een broeinest voor schimmels en bacterien wordt.

keukenvloer

Verschillende soorten keukenvloeren

In hedendaagse keukens worden er allerlei soorten keukenvloeren gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan linoleum, hout, laminaat en tegels. Deze keukenvloeren hebben in gemeen dat ze allemaal makkelijk kunnen worden schoongemaakt. Ook wordt er wel eens gebruik gemaakt van een zogenaamde steentjesvloer, waarbij kiezels in een coating worden gelegd. Ook pvc vloeren en gietvloeren zijn tegenwoordig steeds meer in opkomst. De voordelen van deze vloeren is dat ze nauwelijks slijten en dus erg lang mee kunnen gaan. Veel mensen die een nieuwe keuken aanschaffen willen de vloer nog wel eens buiten het keukenbudget beschouwen. Dit komt omdat men vaak beslist om de huidige vloer te laten liggen. In sommige gevallen is dat ook zeker mogelijk, maar een nieuwe vloer kan de nieuwe keuken vaak compleet maken. Bij een nieuwe keuken met nieuwe vloer ben je verzekerd van een keuken met een lange levensduur.

 


Geplaatst

in

door

Tags: