wandklokken

Nooit meer te laat komen vanuit huis!

Heel wat mensen komen te laat: op het werk, op afspraken met vrienden of om de kinderen van school te halen. Ben jij ook zo iemand? Geen nood, er valt wel iets aan te doen. Een simpele ingreep zoals een paar klokken ophangen in je huis kan al heel wat ergernis voorkomen. Als jij voor deze oplossing kiest, kun je evengoed een mooie stijlvolle klok kiezen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Riverdale klokken van Kokenenwonen.nl , dit zijn schitterende klokken met een vintage touch.

Waarom een klok in huis halen?

Een mooie wandklok dient vooral om de tijd te lezen, de tijd in het oog te houden en zo je planning te kunnen naleven. Maar daarnaast mag ze ook best wel decoratief zijn. Modern, romantisch, klassiek of retro: je vindt ze bij Riverdale. Het is een fraai object dat je met heel wat andere accessoires kunt combineren. Denk hierbij aan een spiegel, lijsten met foto’s, bijzettafeltjes of een kunstwerk.

Welke klok kies je en waar hang je ze?

Het voordeel van wandklokken is dat ze in alle stijlen en uitvoeringen bestaan. Kijk goed welke kleuren en materialen er al in je interieur voorkomen. Kies in functie hiervan je wandklok. Wil jij een metalen open frame dat de achtergrond zichtbaar houdt of kies je eerder een gesloten vlak? Bij een open frame ga je best voor contrasten: een witte klok tegenover een donkere muur bijvoorbeeld. Zo kun je de klok duidelijk lezen. Als je je afvraagt waar je best je klok hangt, dan is het antwoord: ‘waar ze het meest opvalt’. Hang ze op een plek waar je vaak vertoeft: de keuken of de woonkamer bijvoorbeeld. Ben jij toch iemand die moeite heeft met op tijd te komen? Hang dan een paar wandklokken verspreid over je huis. Zo heb je geen excuus meer om te laat te komen.

Nog een paar tips voor te-laat-komers

Je klok is niet het enige middel om altijd op tijd te komen. Je kunt zelf ook nog wat bijsturen.

  • Maak een planning op en hang ze zichtbaar op.
  • Probeer jezelf te motiveren voor minder leuke afspraken. Dit helpt ook om op tijd te komen.
  • Bouw marges in. Voorzie bijvoorbeeld een half uur extra om je klaar te maken om te vertrekken. Hou bijvoorbeeld rekening met druk verkeer, iemand die je nog moet gaan ophalen en andere ’tijdvreters’.

Geplaatst

in

door

Tags: