muur renovatie

De renovatie van je muren

Bij het renoveren van je muren kun je denken aan zowel de binnenmuren als de buitenmuren. Beide soorten muren vergen een andere aanpak. De binnenmuren renoveren is gemakkelijker en zal vooral esthetisch van aard zijn, zoals een nieuw behang of nieuwe verflaag. De buitenmuren hebben een beschermende functie en dienen goed gerenoveerd te worden. Deze muren staan immers dag en nacht bloot aan de weersomstandigheden. Belangrijk is bij renoveren van zowel de binnen- als de buitenmuren dat je gebruik maakt van goed gereedschap. Een goede rolsteiger bijvoorbeeld voor de veiligheid. Neen een aluminium rolsteiger van steigerkopen.nl en je weet zeker dat je de werkzaamheden ook veilig kunt uitvoeren.

Binnenmuren renoveren

De binnenmuren zijn de muren waar je tegenaan kijkt en dienen in een bepaalde stijl gebracht te worden die past bij het interieur. Hiervoor zijn tal van oplossingen. Je kunt de muren voorzien van een nieuw behang, je kunt de muren schilderen of je kunt er een nieuwe voorzetwand tegen aanzetten. Dit laatste doe je meestal als de binnenmuren onherstelbaar beschadigd zijn. Een nieuwe voorzetwand plaatsen is dan vaak voordeliger en sneller dan de hele muur aan te pakken. Een voordeel is dat je dan ook ruimte hebt om kabels tussen de originele muur en de voorzetmuur aan te brengen.

Ga je enkel behangen of verven? Dan is het van belang dat de muur eerst glad gemaakt wordt. Oud behang moet je verwijderen met een stoomapparaat en de muren moeten glad zijn. Met een opvulmiddel kun je vervolgens gaten en scheuren opvullen om zo een gladde muur te verkrijgen. Afhankelijk in hoeverre de muur vocht opzuigt kan het verstandig zijn om een primer aan te brengen. Verf trekt dan niet direct in de muren. Als je gaat behangen kan een primer voorkomen dat behanglijm teveel in de muren trekt.

Buitenmuren renoveren

De buitenmuren renoveren is best een specialistisch klus en moet je sommige onderdelen uitbesteden aan een aannemer, zoals het repareren van voegen en barsten. Het gaat er vooral om dat de muren grondig gereinigd worden en beschermd worden tegen vocht. Er zijn hier verschillende methodes voor. Je kunt met een hogedrukreiniger de muren reinigen of de muren zandstralen. Let op dat je ook hier veilig werkt en een aluminium rolsteiger van steigerkopen.nl gebruikt.

Om de muren waterdicht te maken en te beschermen tegen vuil kun je de muren impregneren. Het impregneermiddel trekt in de poriën van het metselwerk en laat een filmlaagje achter zodat vuil niet meer hecht. Wil je de buitenmuur een ander aanblik geven, dan kun je ervoor kiezen om de muren te schilderen of te voorzien van een pleisterlaag. Bij erg beschadigde muren is het beter om een nieuwe voorzetgevel te plaatsen.


Geplaatst

in

door

Tags: