Je woont in een huis waarvan je weet dat het niet jouw droomhuis is. Het kan dat dit te maken heeft met de geplande gezinsuitbreiding en de woning daarvoor niet groot genoeg is. Je bent dan ook druk op zoek naar een huis die wel aan jullie gemakken voldoen en waar jullie beiden nog vele jaren van kunnen genieten. Veel tijd ene energie steken ze dan ook niet in onderhoud en een geplande renovatie van de huurwoning wordt zoveel mogelijk vermijdt.

Bloemetjesbehang-PlakfolieWebshop

De keuken is een van de toonaangevende locaties in het huis en staat dan ook vaak ter orde om gerestyled te worden. Een standaard uitziende keuken hoeft niet voor iedereen wenselijk te zijn en niet gewent voor mensen die niet tegen saaiheid kunnen. Speciaal voor deze mensen zijn er manieren om op een voordelige manieren hun interieur naar diens smaak aan te passen. Zo kun je plakfolie op de kasten plakken. En, aangezien je van vrolijk houdt ga je dan ook aan de slag met vrolijke motieven in meervoudige kleuren.

Plakfolie afhalen is geen eenvoudige keuze

Het is verstandig om niet af te wijken van genomen besluiten als het gaat om deze folie. Eenmaal besloten om plakfolie aan te brengen kun je vervolgens niet meer terugkomen op je besluit. In het buitenland is het inmiddels een traditie om eens in de zoveel jaren van interieur te veranderen of om in ieder geval aanpassingen te verrichten. Wil je er vol voor gaan? Ga dan voor twee aparte folies in spetterende kleuren.

Reken van tevoren uit hoeveel meter aan plakfolie wenselijk is. Bestel ook altijd meer dan je daadwerkelijk nodig denkt te hebben. Je kunt altijd een deel verspillen of je dient een afwijkend figuur uit te snijden. Zo ga je goed voorbereid aan de slag en kom je niet voor verassingen te staan. Wellicht houd je genoeg folie over en kan het uiteindelijk geretourneerd worden naar de plek van aanschaf.

plakfolie-aanbrengen

Wil je een patroon creëren met plakfolie?

Schaf eens een aantal bladen op woon -en interieurgebied aan en neem ook van tevoren enkele blogs aandachtig door. Zo heb je al een goede voorstelling van het gewenste eindresultaat. Je kunt ook eens aankloppen bij mensen van interieur dat je adoreert. Wellicht zie je zoveel leuke folies en heb je door het bekijken van de vele verschillende soorten folies geen keuze kunnen maken. Gelukkig beschik je over meerdere meubelstukken, en heb je inmiddels de smaak te pakken en vind je het niet erg dat het restylen alleen maar langer duurt.

 

Indien je kiest voor een motief als folie is het zaak om de verschillende patronen goed op elkaar te laten passen. Weet dan ook wanneer je dient te stoppen.

Wees ook voorzichtig met de plakfolie en ga niet al te hardhandig te werk, anders kan de folie scheuren. Het scheuren kan voorkomen bij het verwijderen en opnieuw plaatsen van de folie. Geadviseerd wordt om een rakel bij deze werkzaamheden te gebruiken om bobbels en vervelende scheuren zoveel mogelijk te voorkomen. Of, voor “net goed” gaan in plaats van “perfect”.