kleine woning in de stad

Lees hier hoe je praktisch om kunt gaan met jouw kleine woning in de stad

Wonen in de stad lijkt populairder dan ook. Steden zijn met name populair onder jongeren. Je hebt er tenslotte alles: universiteiten, werkgelegenheid, bruisende horeca en nog veel meer. Dat men weer graag in de stad woont is ook goed terug te zien in de prijzen van koopwoningen. Zoals te lezen is bij het CBS nemen vooral de huizenprijzen in de grote steden enorm toe. Hierdoor is het voor starters moeilijk om aan een degelijke woning te komen. Als je in steden als Rotterdam en Amsterdam een koopwoning zoekt voor drie ton, dan mag je blij zijn met vijfenveertig vierkante meter. 

Dit brengt natuurlijk een uitdaging met zich mee: hoe ga je die kleine ruimte praktisch benutten? Ook in een kleine woning wil je tenslotte een bankstel, eettafel en fatsoenlijke keuken. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om een kleine woning toch praktisch en sfeervol in te richten.

Minder of kleinere elektrische apparaten

Minder of kleinere elektrische apparaten was misschien niet het eerste waar je aan dacht als tip om ruimte te besparen. Toch is hier vaak veel winst te behalen. Kijk maar eens om je heen om te zien hoe veel elektronica je in de kamer hebt staan. Dit neemt allemaal (onnodig) veel plek in beslag. Van sommige dingen kun je wellicht prima afscheid nemen, zoals een TV en een groot computerscherm. Andere apparatuur is wel essentieel tegenwoordig, zoals een vaatwasser, koelkast en wasmachine. Maar wist je dat daar ook veel kleine modellen van te vinden zijn? Je hebt smalle vaatwassers en wasmachines met een bovenlader. Zo kun je een hoop ruimte besparen.

Lever niet in op gezelligheid

Omdat je ruimte beperkt is wil dat niet zeggen dat alles heel praktisch moet zijn. Het is belangrijk om tevens een fijne sfeer te creëren. Wees dus creatief, er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kleine elektrische haard voor aan de muur of op tafel? Je hebt hele leuke modellen die prima in een kleine ruimte te plaatsen zijn. Ook heb je met een elektrisch model geen gedoe met rook en een schoorsteen. Toch geeft het wel een heleboel sfeer aan je appartementje. Samen met een kleedje en een paar kamerplanten tover je een kleine kamer al snel om in een klein paleisje. 

Er is één winkel die praktisch inrichten heeft uitgespeeld

Je zit nu met een aantal kleine elektrische apparaten en hebt met een paar accessoires je ruimte gezellig ingericht. Toch moet je nog steeds al je servies kwijt, past de eettafel eigenlijk niet in de ruimte en kom je altijd opbergruimte tekort. Wat doe je dan? Dan ga je naar Ikea! Het is misschien niet de beste winkel voor designmeubelen, maar als het aankomt op praktische meubels en oplossingen is Ikea the place to be. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tafel die je kan uitklappen, of een bankstel die omgetoverd kan worden naar slaapbank. Met dit soort handigheden kun je jouw meubels aanpassen naar de situatie. Zo haal je meer, uit minder. Slim toch! 


Geplaatst

in

door

Tags: