stel op scooter

De dekking van je brommerverzekering – waar let je op?

Grote kans dat je behoorlijk zuinig bent op je brommer. Het vervoermiddel waarmee je iedere dag van a naar b rijdt wil je uiteraard nog lang mooi en intact houden. Toch kan het gebeuren dat je een keertje brokken maakt met je scooter. Dan is het wel zo fijn als je goed verzekerd bent en op een vergoeding van de schade kunt rekenen. Houd er echter rekening mee dat niet iedere brommerverzekering dezelfde dekking biedt. In dit artikel lees je alles over de dekkingsgraad van verschillende brommerverzekeringen en welke het meest geschikt is voor jouw situatie. 

Twee soorten dekking 

Als het aankomt op je brommer verzekeren zijn er twee soorten dekkingen: de WA brommerverzekering en de allrisk brommerverzekering. Het grote verschil tussen de twee verzekeringen is de dekkingsgraad. We leggen je uit wat je kunt verwachten van beide varianten.

De WA brommerverzekering 

Iedere eigenaar van een brommer is verplicht om een WA verzekering af te sluiten voor het voertuig. Dit type verzekering biedt de minimale dekkingsgraad maar zorgt ervoor dat je toch enigszins beschermd bent voor torenhoge kosten wanneer je betrokken raakt bij een botsing. Met een WA brommerverzekering ben je namelijk verzekerd voor de schade die je hebt veroorzaakt bij of aan anderen door jouw toedoen. De kosten voor de reparatie van je eigen brommer komen echter voor je eigen rekening. Ook diefstal, schade door storm of bijvoorbeeld door brand wordt niet vergoed met een WA dekking. Daar heb je de allrisk variant voor nodig.

De allrisk brommerverzekering

Met een allrisk brommerverzekering loop je vrijwel geen risico op hoge reparatiekosten of kosten bij diefstal en andere zaken. Met dit type dekking kun je namelijk rekening op een vergoeding bij: 

  • Schade die je veroorzaakt aan/bij anderen
  • Schade die je veroorzaakt aan je eigen brommer
  • Diefstal van je brommer
  • Schade door storm of bij het omwaaien van je brommer
  • Schade als gevolg van een botsing met een dier
  • Schade door brand, kortsluiting of hagel
  • Kosten voor vervangend vervoer 

Bovenstaande lijst geldt o.a. voor de brommerverzekering van InShared. Houd er echter rekening mee dat dit bij andere verzekeraars eventueel anders kan zijn. Het kan dan ook nooit kwaad om de polisvoorwaarden goed te bestuderen voordat je daadwerkelijk een brommerverzekering afsluit. Op die manier kies je een variant die past bij je situatie en waarbij je niet te veel betaalt. 


Geplaatst

in

door

Tags: