koelvest

Koelvest

De zomer komt er weer aan, dat betekent warme dagen en werken in oncomfortabele temperaturen. Zeker voor mensen die blootgesteld worden aan de zon gedurende de werkdag. Er zijn veel verschillende koelproducten op de markt, maar een koelvest biedt de beste verkoeling. Een koelvest is een ideale oplossing voor iedereen die zich bij activiteiten buiten in de zon of binnen in warme ruimtes graag op temperatuur wil houden. Door het comfortabel zittende koelvest te dragen met een van de 3 verschillende versies van het coolpack vest houd je het lichaam op de ideale temperatuur. De drie versies hebben allen een verschillende temperatuur tot waarop ze hun koelende eigenschappen vasthouden De C15 koelt tot 15 graden, de C24 koelt tot 24 graden en de C28 koelt tot 28 graden.

Hoe werkt een koelvest?

Het koelvest zelf is een gebruiksvriendelijk, verkoelend product. Het one size fits all principe is handig omdat iedereen het koelvest kan dragen. In het koelvest zijn er 4 zakken die speciaal gemaakt zijn voor de koelelementen, twee op de buik en twee op de rug. Door het materiaal van de koelelementen PCM (Phase Change Material) wordt de temperatuur gereguleerd. Het materiaal heeft de eigenschap dat het energie opslaat en loslaat bij een bepaalde temperatuur. Als de omgevingstemperatuur het koelvest opwarmt zorgt het materiaal dat het de omgeving afkoelt. Zakt de temperatuur of wordt het in de koelkast gelegd dan stolt het materiaal en kan het koelelement weer worden gebruikt om de omgeving te koelen. 

Koelvest bouw

Het koelvest is ideaal voor mensen die in de (fabrieks)bouwwerken of voor mensen die langdurig in een warme omgeving moeten werken zoals bijvoorbeeld in de tuinbouw. Als je op het werk een koel gelegenheid hebt kan je er voor kiezen om de koudste variant te C15 te gebruiken. De C15 koelt zo’n 2 tot 4 uur lang tot 15 graden. Tijdens je pauze kan je dan makkelijk de koelelementen even in de koelkast of vriezer plaatsen zodat ze daarna direct weer herladen zijn. 

Koelvest Motor

Een mooie tocht op de motor maken in de zomer maar toch lekker op temperatuur blijven. Met een koelvest met C28 koelelementen worden de elementen door de rijwind continu geactiveerd. Op deze manier kan je eindeloos blijven rijden en biedt het koelvest een aangename verkoeling. Zolang de elementen niet boven de aanbevolen temperatuur komen zullen ze blijven koelen.

Voor wandelaars of fietsers worden de elementen C24 geadviseerd. Tijdens de warme dagen merk je dat deze koelelementen geschikt zijn om tijdens een mooie wandeling of fietstocht je lichaamstemperatuur op het juiste niveau te houden. Zoals je leest is dit koelvest multi-inzetbaar door zijn varianten voor verschillende activiteiten. Kies de juiste elementen voor het gepaste doel. Als je het koelvest voor meerdere activiteiten wil gaan gebruiken kan je altijd nog extra koelelementen bij bestellen die tot een andere temperatuur blijven koelen. Zo is het vest bruikbaar voor zware arbeid maar ook voor een rustige wandeling waarbij je comfortabel op temperatuur blijft. 


Geplaatst

in

door

Tags: