Heb jij een mooie tuin maar weet je niet goed raad met je tuingerei? Staan je harken, schoppen en grasmaaier in de garage? Misschien is het tijd om eens aan een tuinhuisje te denken. Een mooi tuinhuisje is niet alleen functioneel, maar is ook decoratief. Het maakt je tuin af. Om het helemaal stijlvol te maken is het belangrijk dat je tuinhuis bij je tuin past. Wij zochten voor jou alvast een paar tuinhuizen in diverse stijlen.

Klassiek of modern?

Heb je een traditionele of landelijke woning? Dan heb je misschien graag een tuinhuis met een dak met dakshingles. Het heeft een pittoreske uitstraling. Met een aantal vintage spullen en landelijke gebruiksvoorwerpen erbij waan je je helemaal op het platteland. Een moderne woning daarentegen vraagt om een tuinhuis met strakke lijnen. Licht gekleurd of naturel hout, een plat dak en strakke muren zijn hier ideaal. Voor je industrieel pand kun je gerust voor robuust kiezen. Misschien is dan wel een blokhut jouw favoriete tuinhuis.

Kies zelf de afwerking

Als je een tuinhuis aankoopt, heb je zelf de keuze of je het hout laat impregneren, ofwel of je de afwerking zelf doet. In het laatste geval geef je je tuinhuis de kleur die jij zelf wilt. Wil je het hout beitsen of verven? Beide kan! Zo kun jij zelf een groot gedeelte van de look van je tuin bepalen. Als je een donkere tuin hebt met veel schaduw, kun je je tuinhuis in een zeer lichte kleur afwerken. Wil je in je zonnige tuin een contrast scheppen? Ga dan voor een donkere finish.

Vraag raad over de kwaliteit

Een tuinhuisje plaats je niet zomaar elk jaar. Kijk goed uit welke kwaliteit het tuinhuis heeft. Zijn de funderingspalen geïmpregneerd? Is in de prijs ook de vloer inbegrepen? Welke dikte heeft het hout en hoe goed is je tuinhuis geïsoleerd? Welk deurbeslag wordt er gebruikt? Is je dak gemaakt van echte planken of van platen? Het zijn een aantal criteria waar je toch best op let bij de aankoop. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan.

Jij ontwerpt zelf je tuinhuis

Tuinhuizen kun je standaard aankopen. Je kunt ze zelfs online bestellen en het hele pakket wordt bij jou thuis geleverd. Nog veel leuker is het als je zelf een ontwerp bedenkt. Wil je een tuinhuis met een terrasje voor? Of wil je naast je tuinhuis een overkapping? Wil je van je tuinhuis een extra logeerkamer of een buitenkantoor maken? Dat kan allemaal! Maak een schets en ga ermee naar de producent. Hij geeft jou meteen ook heel wat raad, zodat je uiteindelijk het tuinhuis krijgt dat voor 100% in jouw tuin past.