hoekbureau

Kiezen voor een hoekbureau

Er bestaan tegenwoordig diverse soorten bureaus, denkt u maar aan een hoekbureau, verstelbaar bureau of een zit-sta bureau. Al deze types zijn geschikt voor op kantoor, maar niet alle werkbladen passen bij iedere werknemer. Daarom is het van belang om als werkgever zijnde op tijd aan te geven wanneer een van uw werknemers toe is aan een andere werkplekinrichting. Dit kan bijvoorbeeld met het aanpassen van het werkblad of door het aanschaffen van een nieuwe stoel. Een hoekbureau is bijvoorbeeld erg praktisch wanneer men werkt in een wat kleinere kamer en dus efficiënt om moet gaan met deze beschikbare ruimte. Meer informatie hierover vindt u in onderstaand bericht.

Voordelen hoekbureau

De keuze voor een hoekbureau is niet zo gek. Niet alleen bespaart het ruimte in de werkomgeving, ook is het erg modieus en lijkt het alsof het kantoor groter is. Deze aspecten zorgen voor een prettige sfeer tijdens het werk, zodat de werknemer productiever is en met meer liefde naar zijn of haar baan gaat. Ook is het zo, dat deze soort hoe doet lijken alsof er twee werkbladen tegen elkaar geschoven zijn. Dit zorgt ervoor dat er meer ruimte ontstaat om bijvoorbeeld diverse kantoorbenodigdheden en papierwerk te organiseren. Natuurlijk is dit ook mogelijk door een aantal ladekasten onder het bureaublad te plaatsen. Daarnaast heeft de werknemer meer been- en beweegruimte onder het bureau, zodat de spieren niet stijf worden. Natuurlijk is een korte wandeling op zijn tijd niet verkeerd.

Indeling

Zoals de naam al zegt, is het verstandig om een hoekbureau zo dicht mogelijk in de hoek te zetten. Dit zorgt voor de optimale werkplekinrichting. Daarnaast is het verstandig om de desk tegen de muur te zetten, in plaats van tegen een raam. Hierdoor wordt de arbeider minder afgeleid van het werk en is dit veiliger. Om toch wat daglicht binnen te krijgen, wat uiteraard zorgt voor een prettiger sfeer, is het slim om het hoekbureau haaks tegen de muur te zetten. Zo komt er toch licht binnen, maar kan de werknemer niet naar buiten turen. Vanzelfsprekend kan het saai of vervelend zijn wanneer u continu tegen een muur aankijkt tijdens het werk. Dit kan voorkomen worden door een aantal foto’s of een moodboard aan de wand te hangen. Zo is er toch nog wat fijne opvulling van de ruimte. Meer informatie over hoekbureaus vindt u op Officetopper.com.


Geplaatst

in

door

Tags: