Is jouw tuin al klaar voor de nieuwste tuintrends?

De tuin mooi inrichten is niet altijd een eenvoudige opdracht maar er zijn toch heel wat verschillende manieren om het te doen. Eenmaal de basis van je tuin of terras er staat, is het natuurlijk ook belangrijk dat je zorgt voor passende decoratie en afwerking. Het volgende overzicht geeft enkele handige tips om daar het beste van te maken!

De beste tuintrends voor een mooie en gezellige tuin

Mee zijn met de laatste trends, het is iets waar veel mensen geen aandacht aan besteden. Toch kan het leuk zijn om je tuin en terras volgens de laatste trends in te richten:

1. Een muurparasolmuurparasol

Een muurparasol is zeker en vast een van de beste voorzieningen die je kan kiezen om de look en feel van je terras af te maken. Niet alleen draagt zo’n parasol bij aan de uitstraling van je woning, het is ook gewoon erg handig. Doordat de parasol aan de muur hangt, neemt de basis ervan geen ruimte in en heb je dus ook meer plaats om zitmeubilair op je terras te plaatsen. Online een muurparasol bestellen is dus een goed idee!

2. Kunstgras als basis voor je tuin

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor kunstgras – ofwel gras dat uit kunststof bestaat. Dergelijk gras moet nauwelijks onderhouden worden, ziet eruit als écht gras en is daarbij helemaal niet zo duur. Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden te vinden op Top Kunstgras, die je tuin en gazon in één keer omtoveren tot een groen paradijs!

3. Een stijlvolle schutting

Een andere goede manier om je tuin af te maken is door te kiezen voor een schutting uit hout. Hoewel standaard hardhout een van de meest gebruikte materialen zijn, worden ook andere varianten steeds populairder. Denk hierbij maar aan kokos en bamboe, die de tuin meteen een exotische look geven en je de nodige hoeveelheid privacy bieden. Want dat is in een tuin toch nog altijd van groot belang!

4. Strak meubilair op het terras

Ten slotte is het een slim idee om je tuin of terras uit te rusten met modern meubilair. Zelfs in een landelijke woning past dergelijk meubilair goed, aangezien op die manier een balans verkregen wordt tussen klassiek en modern. Een strakke eettafel met passende stoelen en bijvoorbeeld een moderne salontafel onder je terras, het zijn maar enkele voorbeelden van hoe je de look en feel van je tuin meteen een niveau hoger kunt tillen!


Geplaatst

in

door

Tags: