Wanneer je (voor het eerst) op jezelf gaat wonen, blijkt het schoonhouden van het huis vaak een van de dingen die best tegenvallen. Toch hoeft je woning goed schoonmaken niet zoveel moeite te kosten. Het huis reinigen kun je zo leuk maken als je zelf wilt. Zoek je goed tips om op een leuke en efficiënte manier jouw optrekje schoon te houden? Dan moert je zeker verder lezen. Met onze adviezen wordt het schoonhouden van je woning een stuk leuker!

Gebruik een krachtige stofzuiger met turboborstel

Heb je thuis regelmatig vrienden over de vloer, en feestje of heb je meerdere pluizige huisdieren? Dan kan stofzuigen iets zijn om tegenop te zien. Met een goede, krachtige stofzuiger en een Samsung-turboborstel van scalaxl.nl wordt stofzuigen een stuk gemakkelijker en daarmee ook leuker. Vastzittende dier- of mensharen zuig je met een speciale turboborstel snel op. Ook stof, viezigheid en andere troep kun je met een turboborstel een stuk sneller schoonmaken!

Maak een weekschema

Door een weekschema te maken en elke dag een paar ruimtes schoon te maken, verdeel je de werkdruk voor jezelf. En dat is wel zo fijn. Maak bijvoorbeeld op maandag de toiletten schoon, draai op dinsdag de was, doe de douche op woensdag en zuig de woning schoon op donderdag. De keuken, hal en slaapkamer kun je dan op vrijdag, zaterdag en/of zondag meepakken. Zo doe je elke dag wat en valt het reinigen van je woning best mee!

Ga voor lekker ruikende schoonmaakmiddelen

Besteed de nodige tijd aan de aanschaf van fris ruikende reinigingsmiddelen. Als je schoonmaakt met middel dat een heerlijk en favoriet geurtje van je is, is schoonmaken geen straf meer. Sterker nog: het op orde houden van je woning wordt dan een van de leukste activiteiten van de week. Lekker geurtjes zijn bijvoorbeeld Robijn-producten, de Ajax-allesreiniger, maar sommige mensen vinden ook Cif heerlijk ruiken. Ga in elk geval voor een reinigingsmiddel dat je neus in positieve zin prikkel!

Sla ook eens een dagje over en beloon jezelf

Iedere dag van de week schoonmaken in huis is echt overdreven. Tenzij je geen andere hobby’s hebt natuurlijk, maar dat zal vast niet. Plan daarom gerust twee dagen in de week in waarin je alleen het hoogst noodzakelijke in het huishouden doet, zoals de afwasmachine in- en uitruimen. Zo blijft het schoonmaken iets leuks. Verder mag je jezelf eens per maand best belonen met een leuk presentje, omdat je dat verdiend hebt!