kleine tuin

5 tips om een kleine tuin toch een super chille plek te maken!

Je tuin is een heerlijke plek om in te vertoeven, al helemaal wanneer het buiten erg warm is. Buiten genieten van een neergaande zon, barbecueën op een warme avond of zwemmen is heerlijk! Maar niet iedereen is gezegend met een grote tuin en veel ruimte. Hoe kun je er nou toch voor zorgen dat je kunt genieten van het buitenleven bij je huis? In deze blog lees je 5 tips!

Tip 1 Een zwembad in eigen tuin met een opzetzwembadje

Iedereen droomt natuurlijk van een zwembad in eigen tuin, maar dit is peperduur en je hebt er veel ruimte voor nodig. Wil je in de zomer toch even lekker kunnen zwemmen, dan is een opzet zwembad de ideale oplossing Deze zijn verkrijgbaar in een opblaasbare variant of met een stalen frame. Beide zet je binnen een mum van tijd op en zijn gemakkelijk op te slaan wanneer je ze niet gebruikt. Hierdoor bespaar je de rest van het jaar ruimte, ideaal voor een kleine tuin dus!

Tip 2 Een koelkast voor buiten, de elektrische koelbox

Wanneer je in de tuin of op het balkon zit, is het natuurlijk ook heerlijk om er een drankje bij te hebben. Wanneer is een drankje het lekkerst? ijskoud natuurlijk! Maar de hele tijd op en neer naar de koelkast is niet bepaald relaxed. Hiervoor is een elektrische koelbox de ideale oplossing. Deze zet je gewoon lekker naast je voeten of op een tafel en zo heb je je koude drankjes altijd binnen handbereik. Een elektrische koelbox houd je drankjes beter koel dan een passieve koelbox., omdat deze actief door stroom wordt gekoeld. Wil je je koelbox ook gebruiken voor onderweg? Kies dan voor een autokoelbox. Deze zijn speciaal ontworpen om ook tijdens een autoritje koude drank te kunnen serveren. 

Tip 3 Buiten koken met een kleine barbecue

Buiten eten geeft het ultieme zomergevoel, maar zo’n barbecue neemt veel ruimte in beslag. Gebruik je de barbecue niet, dan moet je deze ook ergens kunnen opslaan. Als je een kleine tuin hebt, heb je hier natuurlijk geen ruimte voor. Gelukkig bestaan er kleine barbecues die je gemakkelijk kunt inklappen of zelfs aan je balkon kunt hangen. Is het lekker weer, dan haal je hem gauw van zolder en kun je binnen enkele minuten aan het bakken zijn. Geen gedoe met het schoonmaken van grote grillplaten of dat grote ding die altijd in de weg staat!

Tip 4 Zorg voor groen met een bloempot

Bij een tuin horen natuurlijk ook planten, maar lang niet iedere tuin of balkon biedt hier de ruimte voor. Gelukkig kun je ook gewoon leuke planten in een bloempot zetten. Deze kun je van binnen naar buiten verplaatsen en je kunt de plant ook eens verwisselen als je hieraan toe bent. Hierdoor kun je je tuin lekker blijven herschikken, waardoor deze iedere keer een nieuwe look krijgt.

Tip 5 Breng sfeer aan met buitenverlichting

Van een tuin kun je niet alleen overdag, maar ook s avonds genieten. In plaats van naar een zwart gat te kijken, kun je de woonruimte van je huis ook optisch vergroten door je tuin ook te verlichten. Hierdoor betrek je je tuin meer bij je huis en wordt je tuin ook in de avond leuker om in te vertoeven. Kijk bijvoorbeeld op Pinterest voor leuke inspiratie en oplossingen voor kleine tuinen!


Geplaatst

in

door

Tags: