Een interieur persoonlijk, warm en gezellig maken, kun je het beste doen door foto’s in je huis op te hangen. Er zijn diverse mogelijkheden om de woonkamer of andere ruimtes – denk bijvoorbeeld aan de trappengang, de hal of een slaapkamer – mooier te maken met een fotoset. We hebben hieronder leuke interieurtips voor je verzameld om jouw huis op een prachtige manier met foto’s te decoreren.

Maak een fotoposter

Je mooiste foto’s kun je laten afdrukken op posterformaat en daarmee extra laten opvallen. Het grote voordeel van een fotoposter is dat je foto’s hiermee groot kunt afdrukken en overal kunt neerhangen waar je maar wilt. Verder zijn fotoposters tegenwoordig online relatief gemakkelijk én voordelig te maken. Fotoposters zijn met name leuk om in kinderkamers of hobbyruimtes op te hangen, om zo meer sfeer te creëren.

Kies voor originele foto vormen

Foto’s kun je nog beter uit de verf laten komen, door te kiezen voor originele foto vormen. De standaard rechthoekige formaten zijn allang niet meer de norm. Een van de nieuwe trends zijn hexagon foto’s, ofwel zeshoekige foto vormen. Hexagon foto’s kun je inlijsten, maar ook laten afdrukken op plexiglas, hout en op tal van andere materialen. Naast hexagon vormen zijn ook ronde foto’s steeds populairder aan het worden. En natuurlijk is er nog veel meer mogelijk. Zo kun je kiezen voor tal van kleine fotootjes en die in een bepaald patroon inlijsten en ophangen. Denk aan een boomstructuur, meerdere foto’s in een grote cirkel plakken of andere structuren en vormen, zoals driehoeken.

Vertel een fotoverhaal

De trappengang kun je perfect gebruiken om van onder naar boven een foto verhaal te vertellen. Laat bijvoorbeeld jullie gezinsgeschiedenis zien, waarbij je begint met foto’s van jou en je partner en eindigt met recente kinderfoto’s. Een fotoverhaal zorgt voor een intieme en warme sfeer en herinnert je telkens aan het feit hoe belangrijk je partner, gezin en/of familie voor je is.

Hang foto’s aan een lijntje

Houd je van een losse en vrolijke sfeer in huis? Dan kun je daaraan een bijdrage leveren door jouw meest geliefde foto’s op te hangen aan een touw en die in huis te hangen. Dat kan bijvoorbeeld in de eetkamer, van een wand naar een andere wand. Maar ook kun je het touwtjes langs één muur bevestigen. Een van de grote voordelen van foto’s aan een lijntje hangen, is dat je de fotocollectie regelmatig gemakkelijk en snel kunt aanpassen of aanvullen.

Zet een digitale fotolijst neer

Een andere populaire manier om foto’s in de woonkamer of een andere ruimte tentoon te stellen, is via een digitale fotolijst. Hierbij kun je instellen welke digitale foto’s je wilt laten zien en hoe lang. En natuurlijk kun je de collectie foto’s die te zien zijn voortdurend aanpassen naar eigen inzicht en wensen. Een leuke, moderne en gemakkelijke oplossing voor iedereen die trots is op zijn of haar fotomateriaal!

Maak een eigen model fotocollage

Ook leuk is een eigen fotocollage te maken. Koop een mooie, grote fotolijst in jouw favoriete vorm en formaat. En plaats daarin een mooie verzameling foto’s die bij elkaar passen of een verhaal vertellen!