U bent vast bekend met het begrip ‘verduurzamen’. Veel mensen kiezen ervoor om hun huis duurzamer te maken, om verschillende beweegredenen. De meest gehoorde zijn het milieu en de portemonnee. Een duurzaam huis verbruikt minder energie, en geeft minder warmte af.

Hoe duurzaam is uw huishouden?

Er zijn verschillende criteria waar u naar kunt kijken. Veel van deze criteria hebben te maken met acties die u zelf kunt uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn het sluiten van de deuren als de verwarming aanstaat, minder lang douchen, erop letten dat het licht niet aan blijft staan in ruimtes waar u niet bent, enzovoorts. Andere criteria hebben te maken met de eigenschappen van uw huis, en de keuzes die u maakt op het gebied van energieleveranciers.

Tips om te besparen op energie

Elk huis heeft bepaalde aspecten die kunnen bijdragen (of afdoen) aan het energieverbruik. Hierbij kunt u denken aan tocht door kieren of gaten, wat vaak het geval is bij oudere huizen. Een ander goed voorbeeld zijn de ruiten in het pand. Zijn deze van dubbelglas? Dat is al een mooi begin. Het is nog beter als de ramen ’triple glazed’ zijn, dat wil zeggen dat er drie lagen glas in het kozijn zitten. U kunt bijvoorbeeld ook denken aan zonnepanelen en het isoleren van muren en het dak.

De energieleverancier met de laagste tarieven

Een andere grote factor voor de portemonnee zit in het kiezen van de juiste energieleverancier. Het is niet altijd duidelijk welke maatschappij de goedkoopste energie levert. Dit is wel erg belangrijk. Een goede manier om erachter te komen welke maatschappij op dit moment de beste tarieven heeft is door te kijken op een vergelijkingssite. Vergelijk je energie gemakkelijk en het bespaart binnen enkele minuten een hoop geld. 

Overstappen

Het lijkt altijd een hoop gedoe overstappen energie, maar het kan enorm schelen in de prijs. Op easyswitch vult u de postcode en huisnummer in, en u kunt direct vergelijken. Vervolgens meldt u zich aan, en krijgt u een mail waarin de aanvraag wordt bevestigd. Vervolgens wordt de aanvraag door naar de beoogde energieleverancier gestuurd. Deze overstapservice is gratis, en u kunt terecht met uw vragen. Na het doorsturen van uw aanvraag zegt uw nieuwe leverancier uw huidige contract voor u op.