oosters tapijt

Heb jij genoeg lef voor een Oosters tapijt?

Vaak denkt men dat Oosterse tapijten ouderwets zijn. Dit komt vrijwel altijd doordat de rode, dikke, warme Oosterse tapijten zoals je die in Arabische landen en Turkije ziet het meest bekend zijn. Deze exemplaren zijn prachtig, maar het is een kunst om deze kleden goed te laten matchen in je interieur. Het is zeker niet onmogelijk, maar er zijn nog een hoop andere Oosterse tapijten waarbij het waarschijnlijk een stuk eenvoudiger zal gaan. Het is écht durven, maar een Oosters tapijt zorgt voor een mooi effect en veel sfeer in huis!

Veel kleur of rustige tinten

Oosterse tapijten, ook wel bekend als Perzische tapijten, staan voornamelijk bekend om de donkere tinten en het zware materiaal. Echter zijn er ook een hoop kleden in rustige aardetinten zoals beige, crème en taupe verkrijgbaar. Vooral de Ziegler kleden staan hier om bekend. De lichtere kleuren in combinatie met een mooi patroon kan prachtig staan in vrijwel ieder interieur. Vooral op een strakke vloer komt een Perzisch kleed geheel tot zijn recht. Wil je eens wat anders en zoek je een echte eyecatcher, dan is een Perzisch tapijt echt iets voor jou.

Talloze modellen en patronen

De naam ‘Oosterse tapijten’ is een overkoepeling van alle tapijten die in Iran, Turkije, Nepal, India en dergelijke landen worden gemaakt. Omdat alles uit handwerk bestaat zijn er echt ontelbare modellen, kleuren, patronen en afmetingen. Van compleet vloerbedekkende kleden tot knusse kleedjes voor in de hal of slaapkamer. Ook qua patronen heb je een ruime keuze. Er wordt bij Oosterse tapijten vaak gebruik gemaakt van bloemen, sierlijke krullen en een vaak terugkerende rand die het kunstwerk als het ware ‘omlijst’.

Oosterse tapijten specialist

Een echte specialist op het gebied van tapijten uit landen als Iran, Turkije, Nepal en India is Koreman Maastricht. Zij bekijken zelf de kleden in het land van herkomst en hebben zo hun eigen adressen om zo de beste kwaliteit te kunnen waarborgen. De kleden zijn altijd met de hand geknoopt, met kwalitatief goed materiaal en veel precisie. Hierdoor is de prijs hoger dan een gemiddeld kleed, maar dan heb je ook een uniek exemplaar in handen wat echt karakter uitstraalt. De collectie van Koreman is zeer divers en erg groot. Van eenvoudige modellen tot zeer exclusieve tapijten, hier is vrijwel alles te vinden.


Geplaatst

in

door

Tags: