verhuizen

Handige tips voor de verhuizing

Een verhuizing staat in de top 10 van de meest voorkomende stressfactoren. Niet iedereen vindt het even leuk om een verhuizing vorm te geven. Om je verhuizing enigszins stressvrij door te komen, kun je vast wel wat handige tips gebruiken. Wij hebben een aantal tips voor je verzameld die je helpen om met plezier te verhuizen naar je nieuwe woning.

Begin op tijd

Veel mensen beginnen op het laatste moment met het inpakken van hun spullen. Dit helpt echter niet voor een stressvrije verhuizing. Door vooraf op tijd goed te organiseren, voorkom je flink wat verhuisstress. Meet van tevoren de deuren en ramen in de woonruimte op, zodat je weet of je meubels er gemakkelijk doorheen kunnen.

Huur of koop verhuisboxen

Om ervoor te zorgen dat je inboedel niet beschadigd raakt tijdens het verhuizen, kun je verhuisboxen kopen of huren. Er zijn speciale dozen die je kunt aanschaffen om bijvoorbeeld je servies in op te slaan. Nummer alle dozen zodat je alles gemakkelijk kunt terug vinden.

Schakel een verhuisbedrijf in

Heb je geen zin om met zware meubels te sjouwen en laat je dit liever over aan experts? Schakel dan een verhuisbedrijf in dat je daarbij kan helpen. Dit scheelt jou ongelofelijk veel stress (en spierpijn) en bovendien wordt er met de nodige zorg met je meubels en overige inboedel omgegaan.

Geef adreswijzigingen tijdig door

Het is van groot belang dat je een adreswijziging altijd op tijd door geeft. Hoewel veel zaken worden geregeld via de gemeentelijke basisadministratie, is het belangrijk je verzekeringen na te lopen, eventueel aan te vullen en gegevens bij te werken. Daarmee voorkom je flink wat ellende in de toekomst.

Extra opslagruimte tijdens de verhuizing

Zit je midden in een verhuizing en kun je wel wat extra opslagruimte gebruiken? Bij Extrabox kun je externe opslagruimte huren door middel van een self-storage. Handig als je oude woning al is verkocht en je in je nieuwe woning nog geen ruimte hebt voor je inboedel. Tegen een scherpe prijs kun je hier je spullen veilig opslaan. Wel zo handig!


Geplaatst

in

door

Tags: