Een fauteuil die voldoet aan jouw droomwens
Fauteuils zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, stijlen en kleuren. Eigenlijk kun je het qua ontwerp zo gek niet bedenken, of er is wel een fauteuil te vinden die aan jouw droomwens voldoet. Fauteuils zijn vanwege hun zitcomfort en uitstraling doorgaans vrij prijzig, maar gelukkig zijn er ook goedkope fauteuils verkrijgbaar. Vak zijn dat de fraaiste fauteuils, die tegemoetkomen aan de hoge eisen van jou als gebruiker. Want wat is er lekkerder dan na het werk of ’s avonds lekker onderuit te zakken in een relaxte stoel? 

Kies de ideale bekleding
Een van de belangrijkste selectiecriteria om een goede fauteuil voor jezelf te vinden, is om eerst de bekledingssoort te bepalen. Kies je voor zachte stof, voor runderleer of misschien voor schapenleer? Stem hier jouw selectie aan potentiële fauteuils op af. Zitcomfort staat immers voorop? Het is slim om pas hierna de vormgeving en kleurstelling van de stoel te bepalen. 

Wees zuinig op jouw fauteuil!
Om het even welke soort fauteuil je koopt: van belang is om de stoel goed te onderhouden met een speciaal reinigingsmiddel. Deze schoonmaakmiddelen zijn vaak specifiek gericht op de stoelbedekking. Of je nu een stoffen of een leren stoel hebt: zorg er in elk geval voor dat je de stoel regelmatig met een geschikt middel schoonmaakt, zodat jouw fauteuil lang meegaat. En jij nog jarenlang in een ideale zittende en knus vormgegeven stoel kunt genieten van jouw favoriete boek en/of drankje. 

Voordelen van fauteuils
Naast het fit dat ze relaxed zitten, hebben fauteuils nog tal van andere voordelen boven een reguliere stoel. Denk bijvoorbeeld eens aan dit rijtje pluspunten: 

  • Feitelijk zijn fauteuils geschikt voor elk interieur, hoe modern, klassiek of landelijk deze ook ontworpen is. Er is namelijk een enorme keuze aan stoeltypen, uitvoeringen en stofsoorten als het aankomt op fauteuils.
  • Een fauteuil neemt weinig ruimte in, maar zit feitelijk net zo lekker als een bankstel. Je zou dus kunnen overwegen om bijvoorbeeld een tweezitsbank te verruilen voor twee relaxte fauteuils, voor jezelf en jouw eventuele partner.
  • Met een fauteuil zorg je voor een prachtige blikvanger in het interieur. Fauteuils kunnen het imago van jouw interieur maken, dus wees kritisch in de selectie en stem jouw smaak goed af!
  • Fauteuils zijn tegenwoordig lang niet meer zo prijzig als vroeger. Dit komt omdat het aanbod, vooral in internetshops, maar ook in fysieke winkels, de afgelopen jaren enorm is gegroeid. Meer aanbod betekent niet alleen mer keuze, maar ook betere prijzen.

Veel plezier en geniet van jouw superieure fauteuil!