creon-houten-vloeren-leven

Eindeloze mogelijkheden met een houten vloer

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer maar twijfel je nog tussen een houten vloer, parket, laminaat of pvc-vloer? Dat klinkt heel logisch, want ze kunnen allemaal even mooi zijn. Uiteindelijk is de definitieve keuze afhankelijk van een aantal voorkeuren, die voor iedereen verschilt. Mocht de voorkeur uitgaan naar een houten vloer, dan zijn de beweegredenen hiervoor heel logisch. Een houten vloer heeft immers diverse mogelijkheden en past eigenlijk bij iedere woonstijl. Van een moderne inrichting tot zeer klassiek, een houten vloer is in alle gevallen een stijlvolle aanvulling op het interieur.

Houten vloer is een natuurproduct

Doordat hout een natuurproduct is, is ieder houtdeel uniek. En daardoor is de vloer uniek. Dit is medebepalend voor de warme sfeer die het met zich meebrengt, ongeacht de stijl van de meubels. Hout vraagt weinig onderhoud en is zeer sterk in gebruik. Hierdoor kan de vloer jarenlang meegaan. En het onderhoud stelt weinig voor. Regelmatig stofzuigen en zo nu en dan vochtig afnemen met een geschikt onderhoudsmiddel. Krijg je toch een beschadiging op je houten vloer? Omdat er bijvoorbeeld iets scherps op de grond valt en een deuk in het hout achterlaat? Dan kun je dat vrij eenvoudig herstellen. En daarbij, een houten vloer mag ook best wat gebruikssporen laten zien, zo gaat de vloer alleen maar meer ‘leven’.

Olie, lak of wax?

Met het uitzoeken van een nieuwe houten vloer heb je keuze in dikten, uitvoeringen en kleuren. Aan iedere houten vloer hangt natuurlijk een ander prijskaartje. De uitstraling van de houten vloer is ook afhankelijk van de manier waarop deze is afgewerkt. Je kunt de vloer in de wax, olie of lak zetten. De keuze is aan jou. En je kunt de houten vloer zelfs waterdicht maken, zo kan je deze ook in de badkamer leggen.

Een belangrijk onderdeel van een mooi gelegde houten vloer is de ondervloer. Deze moet egaal en vochtvrij zijn. Hierop kan de houten vloer zwevend gelegd worden.

Diverse houtsoorten

Een houten vloer is verkrijgbaar in verschillende soorten hout. Het meest wordt eikenhout gebruikt. Dit type hout is populair door zijn authentieke uitstraling en lange levensduur. Verder heb je ook nog de keuze uit teak, merbau, esdoorn, notenhout en grenen. Bij Creon Vloeren kies je een hoogwaardig houten vloer tegen een zeer scherpe prijs. Verder heeft Creon alles wat je verder nog nodig hebt. Van plinten, ondervloeren tot andere accessoires.


Geplaatst

in

door

Tags: