Een vensterbank voordelig online kopen bij NATUURSTEENvakman.nl. Wij garanderen hoogwaardige materialen, zorgvuldig maatwerk, een snelle levering en ook niet onbelangrijk: De beste online prijs. Met een eigen natuursteen zagerij & een team ervaren vakmannen zorgen wij altijd voor een prachtige vensterbank op maat. Wij vertellen u graag wat meer over diverse natuursteen soorten binnen onze vensterbank collectie, ditmaal is de aandacht gevestigd op dolomiet.

Wat is dolomiet?

Dolomiet komt uit Duitsland (dolomite) en is een afzettingsgesteente, ook wel sedimentgesteente genoemd. Deze vorm van natuursteen (kalksteen) ontstaat door erosie en afzetting van kalk over een enorm lange periode. Door de jaren heen wordt het materiaal steeds compacter. Dolomiet is, in vergelijking met andere natuursteensoorten, minder hard en tevens niet zuurbestendig. Voor een binnen vensterbank die niet / weinig belast gaat worden geen enkel probleem uiteraard.  

Wat zijn de visuele kenmerken?

Kenmerken van dolomiet zijn de mooie kleuren, kleurtinten en accenten, structuren en aders. Met haar prachtige diepgroene basistint en mooi verspreide accenten (licht en donkergekleurde fossielen) bent u verzekerd van een levendige vensterbank met een natuurlijke uitstraling. Wanneer u op zoek bent naar een ‘echte’ natuursteen vensterbank met mooie fossielen (tekeningen), unieke accenten en die onberispelijke ‘natuurlijke’ uitstraling, dan is een vensterbank van dolomiet het overwegen waard.

En wat is het prijsniveau?

De factor prijs is zeker ook een van de voordelen. Dolomiet heeft een optimale prijs – kwaliteit verhouding. Qua prijsniveau ligt een dolomiet vensterbank namelijk een flink stuk lager in vergelijking met bijvoorbeeld graniet, Belgisch hardsteen en basalt.

TIP: Wanneer u actief of zoek bent naar een topkwaliteit vensterbank met een optimale prijs – kwaliteit verhouding is een vensterbank van composiet ook het overwegen waard. Bij ons vindt u een unieke collectie (kleuren) voor de beste online prijs!

Natuursteenvakman.nl.

Wij stellen ons graag aan u voor: NATUURSTEENvakman.nl: De online specialist voor (maatwerk) natuursteen vensterbanken. Maar ook een dorpel van natuursteen bij NATUURSTEENvakman.nl is direct op maat online te bestellen, voor de beste prijs uiteraard. Met een eigen natuursteen zagerij & team ervaren vakmannen kunnen wij (ook maatwerk!) snel en voordelig leveren. Wij staan garant voor materialen van hoogwaardige kwaliteit, maatwerk in eigen beheer, de beste (online) prijzen en een snelle levering