Een verhuisbedrijf vinden

 

verhuisbedrijfJe gaat een nieuwe woonruimte betrekken. Je ziet jezelf al helemaal zitten in de nieuwe woonkamer met een kop koffie of thee in de hand. Enthousiast vertel je aan iedereen dat je gaat verhuizen. Mensen delen de vreugde maar trekken soms ook een zorgwekkend gezicht. Het is nu eenmaal een hekel karwei. Er komen gigantisch veel spullen uit hoeken en gaten en aan het regelwerk lijkt maar geen einde te komen. En dan de hamvraag: Ga je de verhuizing zelf verzorgen en zet je een eigen verhuisteam op bestaande uit vrienden en/of familie of ga je een geschikt verhuisbedrijf vinden?

Op zoek naar de beste oplossing

Om de voor jouw beste oplossing te vinden kun je het beste starten met informeren. Vrienden en familie vraag je of ze in een bepaalde periode tijd en zin zouden hebben. Ook bekijk je of er zich in de kennissenkring een bus bevindt die je zou mogen lenen. Tegelijkertijd kun je dan online op zoek gaan naar de verschillende verhuisbedrijven. Een verhuisbedrijf vinden is niet moeilijk, de kunst is om er de voordeligste uit te pikken. Staar je vervolgens niet alleen blind op de laagste prijs maar kijk ook naar de service die een verhuisbedrijf biedt. Probeer je dus echt te richten op een verhuisbedrijf vinden die bij jou en jouw budget past en ga niet direct met de eerste de beste in zee.

De afweging die je vervolgens maakt is natuurlijk afhankelijk van de reacties uit de vriendenkring en de offertes die er zijn uitgerold tijdens het online een verhuisbedrijf vinden.

verhuizer inschakelen

Tips bij het verhuisbedrijf vinden

 

  • Bij het verhuisbedrijf vinden kun je rekening houden met keurmerken (SAVAM en NEVIM) die de bedrijven kunnen hebben. Door hiervoor te kiezen zijn spullen bijvoorbeeld verzekerd.
  • Je kunt een gehele verhuizing door het verhuisbedrijf laten verzorgen of gedeeltelijk. Zo kun je de verhuizers laten inpakken, vervoeren, uitpakken en zelfs laten monteren. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een bus of aanhangwagen te huren en overig benodigd materiaal zoals kleden, zeilen, dozen of ander verpakkingsmateriaal. De verhuizing verzorg je dan verder zelf.
  • Als je nogal uiteenlopende prijzen tegenkomt dan hoef je hier niet achterdochtig van te worden. Het is namelijk zo dat de prijzen nogal uiteen liggen. Daarom loont het de moeite om vooraf onderzoek te doen naar de verschillende aanbieders. En uiteindelijk te gaan voor het verhuisbedrijf die de beste prijs/kwaliteit verhouding aanbiedt.
  • Als je eenmaal het juiste bedrijf hebt gevonden is het tijd om je op andere bijkomende zaken te richten. Denk bijvoorbeeld aan het af- en aansluiten van abonnementen (internet, tv, telefoon, water, gas en elektriciteit). Ook kun je alvast adreswijzigingen sturen naar de belangrijkste instanties. Denk ook aan de verzekering van de nieuwe woning.
  • Het is logisch dat je geheel in beslag wordt genomen door het nieuwe huis en je eigenlijk al zo goed als vertrokken bent uit het oude huis. Toch is het belangrijk om het oude huis in de gewenste staat achter te laten. Mocht er een verstopping zijn, regel nog even een ontstoppingsdienst. Zijn de gaten in de muur wel gedicht of muren weer gewit (als dit zo afgesproken is natuurlijk)? Schakel hiervoor eventueel een schildersbedrijf in. Mocht je geen zin hebben in de reiniging van de oude woning zou je ook nog aan een schoonmaakbedrijf kunnen denken. Deze zou je eventueel ook nog kunnen inhuren om de nieuwe woning even grondig onder handen te nemen zodat de woning net wat frisser aanvoelt en waarschijnlijk eerder eigen zal aanvoelen.
  • Ontspan! Vaklui zorgen ervoor dat jouw hele inboedel op de juiste plek komt. Jij hoeft hier verder helemaal niets meer voor te doen.

 


Geplaatst

in

door

Tags: