Je gebruikt je bureau vaak intensief, voor het behandelen van je administratie of om er vele uren aan te werken. Hoe groot je bureau ook is, bij de meeste mensen vertoont het toch de neiging om na verloop van tijd overvol te raken. Op je bureau zal de meeste plek worden ingenomen door je pc. En van je pc is het je monitor die veel ruimte in beslag neemt. Heb je ook niet het idee dat het allemaal veel netter en opgeruimder kan? Heb je bijvoorbeeld weleens van een monitor beugel gehoord?

Een opgeruimd bureau

Sommige mensen functioneren heel goed als ze alles wat ze nodig hebben binnen handbereik kunnen vinden. Zij zien orde in iets wat op anderen de indruk maakt een chaos te zijn. Andere personen hebben het liefst een zo schoon mogelijk bureau met zoveel mogelijk open werkruimte. Echter, beide groepen hebben er baat bij dat de monitor niet rechtstreeks op het bureau staat maar bevestigd is aan een monitor beugel. Dat geeft direct een opgeruimd gevoel. En hoe drukker je werkt, hoe meer je de neiging hebt voorovergebogen te zitten, waardoor als automatisch je dichter naar het scherm gaat. Op den duur kan dit vermoeiend werken. Hou je scherm op afstand en je ogen ervaren meer rust, waardoor je langer geconcentreerd door kunt werken.

Makkelijk te monteren

Er is een grote keuze in monitor beugels. Wanneer je een monitor beugel aanschaft en deze met de bevestigingsklem aan de achterkant van je bureau monteert, merk je ineens hoeveel extra ruimte je hebt. Je monitor bevestig je aan de beugel, die zelf zeer stevig aan je bureautafel vast zit. De vaak brede monitorvoet zit je niet meer in de weg. Ook het schoonmaken van je werkplek gaat zo een stuk handiger.

Een monitor beugel, nog meer voordelen

Als je graag werkt met licht dat van buiten binnenvalt, kan het voorkomen dat het gaat schitteren en reflecteren op je beeldscherm. In de oude situatie moest je dan de monitorvoet verschuiven om een rustig beeld te krijgen. Nu kun je door de monitor beugel met een paar simpele bewegingen je monitor kantelen of draaien. Hierdoor heb je geen last meer van hinderlijke reflectie en blijft je beeld altijd scherp. Werk je graag met meerdere schermen tegelijk? Ook dit is goed te ondervangen met een monitor beugel waarop je twee schermen tegelijkertijd kunt monteren. Kijk eens bij lcdwandbeugels.nl een kies een monitor beugel die past bij jouw werkplek.