De plusplunten van een PVC Vloer

PVC vloeren zijn eigenlijk houtvrije parketvloeren. PVC is zeer geschikt voor vloeren. Door de eigenschappen van het kunststof voldoet een PVC vloer aan de eisen van een moderne woningvloer. Zo is PVC zeer licht, bijzonder duurzaam en heel eenvoudig te leggen. Verder is deze vloer makkelijk te onderhouden en bovendien ook nog zeer voordelig in prijs. Vooral als je een PVC vloer vergelijkt met hout, tegels of laminaat.

De opbouw van een PVC vloer

De panelen zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Zo wordt de bovenste laag, oftewel de toplaag, afgewerkt met een waslaag. Deze is hierdoor zeer sterk en bestand tegen krassen, vlekken en andere vormen van slijtage. De dunste stilettohakken kunnen de vloer niet beschadigen. Daartussen zit een vochtwerende HDF-laag. En de onderlaag is gemaakt van kurk. Deze laag zorgt voor ervoor dat het geluid gedempt wordt.

Bestand tegen vocht

Omdat een PVC vloer gemaakt is van kunststof kan deze ook zeer goed tegen vocht. Dat betekent dat deze uitermate geschikte is voor keukens en badkamers. Je kunt zelfs zeggen dat een PVC vloer 100% vochtbestendig is en daardoor ook ongelimiteerd met ieder schoonmaakmiddel te reinigen is.

Zonder ondervloer

Voor het optimaal leggen van een PVC vloer en vloerverwarming is geen ondervloer nodig. Dit in tegenstelling tot hout of laminaat. Het is zelfs zo dat een PVC vloer voor een betere geleiding en ook voor de verspreiding van warmte zorgt. Zo is een vloeroppervlak egaal verwarmd.

Verschillende soorten PVC Vloeren

Klik PVC vloer

Dit is de meest eenvoudige PVC vloer. De stroken worden hierbij in elkaar geklikt, het leggen is hetzelfde als een laminaatvloer.

Zelfklevende PVC vloer

Deze vloer is heel makkelijk op maat te knippen doordat de stroken maar 2 millimeter dik zijn. Het leggen van deze vloer is heel eenvoudig. Je hebt geen zaag of lijm nodig.

Verlijmde PVC vloer

Een verlijmde vloer zit vastgelijmd aan de vloer. Deze vloer blijft stevig zitten.

Magnetische PVC vloer

Deze vloer beschikt over een magnetische folie waar de stroken op gelegd worden.

Kortom, een PVC vloer is veelzijdig en geschikt voor iedere woning en elk huishouden.

 


Geplaatst

in

door

Tags: