duo rolgordijn op maat

De juiste kleur duo rolgordijn kiezen

De kleuren die je gebruikt in je woonkamer bepalen voor een groot gedeelte de sfeer. Uiteraard wordt dit ook bepaald door de keuze van het materiaal, verlichting, enzovoort, maar kleurgebruik is hierin ook erg belangrijk. Zeker de kleur die je kiest voor grote meubels, of grote vlakken zoals je raamdecoratie. Hoe bepaal je echter welke kleur die raamdecoratie moet hebben? Zeker bij een duo rolgordijn op maat is die keuze belangrijk. Will je deze gaan aanschaffen, maar ben je niet zeker hoe je de juiste kleur bepaalt? Lees dan vooral verder, want hieronder helpen we je daarmee.

Welke kleuren heb je in je interieur?

Voor je de kleur van je duogordijnen, al dan niet op maat, gaat bepalen moet je eerst eens goed rondkijken. Welke kleuren en tinten hebben nu de overhand in je interieur? Voor de juiste kleur duogordijn, moet je daar namelijk rekening mee houden. Je hoeft dan niet per se precies dezelfde kleur te kiezen, maar je kunt gaan voor dezelfde kleur in een andere tint. Of je kiest juist voor totaal andere kleuren, die het kleurgebruik in de ruimte breken, maar die wel passen bij de kleuren die je al hebt gebruikt in je inrichting. Het kan ook erg mooi zijn om de kleur van de duo rolgordijnen terug te laten komen in accessoires zoals kussens en dekentjes.

Houd rekening met de grootte van de ruimte

Als de ruimte waar de rolgordijnen komen te hangen wat kleiner is, kun je beter kiezen voor lichte kleuren. Deze kleuren laten de ruimte namelijk groter aan doen voelen. Is het bij jou precies andersom en heb je juist een grote ruimte? Die kun je dan juist weer knusser aan laten voelen door het gebruik van donkere kleuren. Bij duo rolgordijnen is een combinatie natuurlijk ook mogelijk. 

Werken met contrasten

Zoals we net al beschreven, kun je ook kiezen voor een donkere en een lichte kleur. Dergelijke contrasterende kleuren kun je dan ook terug laten komen in de rest van het interieur. Contrast kan namelijk een heel mooi effect geven. Uiteraard hoef je bij de aanschaf van die nieuwe duo rolgordijnen niet meteen je hele inboedel te vervangen. Vaak kun je met accessoires in dezelfde kleur een veel mooier effect krijgen. En dit is natuurlijk ook een stuk goedkoper dan een nieuw bankstel en tafel.

Zorg wel altijd voor harmonie

Ga echter niet te ver met het zoeken naar contrasten, maar zorg voor voldoende harmonie. Om dit te bewerkstelligen moet je kiezen voor kleuren die goed bij elkaar passen, zoals bijvoorbeeld groen en bruin, oranje en rood of blauw en turquoise.


Geplaatst

in

door

Tags: