rvs trapleuning

De 7 grote voordelen van rvs trapleuningen

Van houten trapleuningen naar rvs

Ruwweg 25 jaar geleden waren nagenoeg alle trapleuningen in Nederland nog van hardhout. Tegenwoordig is dat allang anders. Steeds meer trapleuningen zijn gemaakt van kunststof en daarnaast heeft een ander bijzonder fenomeen zijn opmars gemaakt: de rvs trapleuning. Een rvs trapleuning staat voor een roestvrijstalen trapleuning. De afgelopen tijd hebben steeds meer particulieren – bedrijven gingen al eerder overstag – de keuze gemaakt om een rvs trapleuning in huis te laten plaatsen. Als je je realiseert welke pluspunten rvs trapleuningen zoal hebben, is deze trendverandering eigenlijk niet meer dan logisch te noemen. Want trapleuningen van roestvrij staal hebben een flink aantal voordelen. De 7 belangrijkste vind je hieronder.

1. Een voordelige keuze
Er zijn tegenwoordig al vanaf zo’n 60 à 70 euro prachtige rvs trapleuningen te koop. Trapleuningen van rvs zijn dus prima betaalbaar. Ook als je niet zo’n dikke portemonnee hebt!

2. Geschikt voor iedere woonstijl
Welke woonstijl jij ook hebt, een rvs trapleuning kun je in ieder interieur gebruiken. Dit soort trapleuningen is tijdloos en past zowel bij authentieke interieurs als bij trendy, eigentijdse huizen.

3. Weinig onderhoud
Stalen trapleuningen hebben nauwelijks tot geen onderhoud nodig. De vroegere houten leuningen voor trappen hadden dat wel. Het enige qua onderhoud is af en toe de rvs trapleuningen afnemen met een vochtig doekje en je bent weer klaar! Verder hebben rvs trapleuningen het voordeel dat ze niet verkleuren, wat bij houten leuningen wel het geval is.

4. Tal van modellen en uitvoeringen
Qua modellen trapleuningen is er met rvs uitvoeringen van alles mogelijk. Van mooie ronde leuningen tot rechthoekige of vierkante varianten: de keuze is helemaal aan jou! Ook op het gebied van afwerking (bijvoorbeeld een leuning met een bol op het eind) en qua bevestiging van de leuning aan de trapwand zijn er opties in overvloed.

5. Lange levensduur
Rvs trapleuningen gaan erg lang mee. Feitelijk meer dan een mensenleven lang. Koop je eenmaal een rvs trapleuning voor thuis, dan hoef je – als er niks bijzonders gebeurt – nooit meer een nieuwe trapleuning aan te schaffen.

6. Monteren is eenvoudig
Trapleuningen van roestvrij staal kun je gemakkelijk zelf monteren en vastzetten.

7. Combinatie met led verlichting
Vandaag de dag zijn er ook rvs leuningen voor trappen beschikbaar met ingebouwde led-verlichting. Dit geeft een prachtig effect in de trappengang en maakt de trap meteen een stuk veiliger in gebruik.


Geplaatst

in

door

Tags: