vloerkleed houten vloer

Zo kies je een vloerkleed voor je houten vloer 

Een strakke houten vloer kan een ruimte een wat koele uitstraling geven en koud aanvoelen aan de voeten. Op zoek naar het perfecte vloerkleed voor je houten vloer? Lees verder voor decoratietips en ideeën.

Zachte look met textuur

Met een hoogpolig vloerkleed geef je de ruimte een zachte look en zorg je ervoor dat het knus en gezellig aanvoelt. Ook een wollen Marokkaans tapijt of een klassieke shag is perfect om zachtheid toe te voegen aan een houten vloer.

Zorg voor contrast in kleur

Een lichte houten vloer kan een ruimte luchtig laten aanvoelen, terwijl donker hout een rijk gevoel en geborgenheid kan geven. Als je evenwicht wil brengen, zorg dan voor een vloerkleedje in een kleur die contrasteert met de houtkleur. Denk aan diepe en rijke tinten voor een lichte vloer. Zachte en neutrale tinten als wit, zand en crème verlevendigen een donkere vloer.

Een mathouten vloer heeft een zachter en rustiger uitstraling dan een glanzend gelakte vloer. Je kunt een matte vloer verlevendigen met felle kleuren en spannende patronen. Oosterse tapijten bieden beide en zien er geweldig uit bij elke houttint. Als je voorkeur uitgaat naar een strakke uitstraling, gebruik dan een gestreept vloerkleed als een eenvoudige, stijlvolle aanvulling op de strakke lijnen van hout.

Verlevendig de vloer met een patroon

Houten vloeren zijn neutraal, daarom vormen ze een uitstekende basis voor vloerkleden met een patroon. De leeftijd van de vloer kan helpen bij het kiezen van zo’n dessin. Om het doorleefde karakter van planken met slijtage te benadrukken, kun je een antiek vloerkleed kiezen. Voor nieuwer hout kun je een vloerkleed met abstracte vormen overwegen.

Ga voor natuurlijke vezels

Vloerkleden van natuurlijke vezels sluiten mooi aan bij een natuurlijk materiaal als hout. Ze versterken de robuuste uitstraling van een vloer met noesten en voelen natuurlijk aan. Zorg voor een rubberen onderlegger, zodat het vloerkleed niet gaat schuiven.

Laat mooie houtnerven tot hun recht komen

Als je een vloerkleed zoekt voor je houten vloer, zorg er dan voor dat er voldoende te zien blijft van de ondergrond. Houtnerven en eventuele noesten zijn immers uniek en prachtig om te zien. Leg dus geen kleed over de hele vloer, maar laat rond je nieuwe vloerkleed mooie houtnerven zichtbaar.


Geplaatst

in

door

Tags: