tuinmeubelen

Waar moet je op letten bij de aanschaf van loungezetels voor buiten?

Met de juiste tuinmeubels kun je in een handomdraai een heerlijke loungezone creëren. Je doet dit eenvoudig met mooie loungemeubels die aansluiten bij jouw wensen. Veel mensen denken dat loungemeubels duur zijn of niet passen in hun tuin. In iedere tuin past echter wel een loungemeubel, door te kiezen voor een tuinset met losse elementen kan je de opstelling bijvoorbeeld zelf passend maken. Er zijn loungezetels voor iedere tuin en voor ieder budget.

Wat doe je het liefst in de tuin?

Bij de keuze van je tuinmeubels is jouw activiteit in de tuin een goede leidraad. Ben jij iemand die graag in de tuin zit met vrienden en in de zomer vaak de barbecue aansteekt? Of wil je liever relaxen in de tuin en genieten van de zon? Steeds meer mensen kiezen voor een loungemeubel waarmee je alles kunt doen: van chillen tot dineren. Een zetel met een tafel is namelijk voor alle doeleinden geschikt. Je kunt er zowel met een boekje in de zon zitten als dineren met je gezin. Er zijn zelfs verstelbare tafels waarmee je jouw loungehoek om kunt toveren tot een eethoek.

Hoeveel ruimte heb je beschikbaar?

Zeker wanneer je buiten beperkte ruimte hebt, is de keuze voor een loungeset snel gemaakt. Je kunt kiezen uit verschillende opstellingen waardoor je voldoende zitplaatsen kunt creëren. Zo heb je loungesets die bestaan uit enkel een zetel, maar ook hoekzetels waar je met veel personen tegelijk op kunt zitten. Kies je voor een loungeset op maat dan heb je altijd buitenmeubels die perfect aansluiten op het formaat van je tuin. Een loungezetel waar je met je hele gezin plus visite op kunt zitten, kan een ware eyecatcher zijn en een sieraad voor je tuin.

Let op het materiaal van je loungemeubels

Als je een loungeset gaat kopen, is het belangrijk om een zetel en kussens te kiezen die geschikt zijn voor gebruik buiten. Kies daarom voor een all weather tuinset met een outdoor-stof. Een dergelijke stof kenmerkt zich door vochtregulatie en een bescherming tegen verkleuring door UV-straling. Je hoeft de meubels en de kussens dus niet te beschermen tegen de regen of de zon, de stof is van een dusdanige kwaliteit dat deze tegen alle weersinvloeden bestand is. Op die manier weet je zeker dat je loungemeubels koopt die er jarenlang mooi uit blijven zien.


Geplaatst

in

door

Tags: