woonkamer gezelligheid

Van hoeveel belang is sfeer en gezelligheid bij jouw in huis?

Hoe sfeervol en gezellig je jouw huis vindt, is grotendeels afhankelijk van de manier waarop je je woning hebt ingericht. Het zijn veelal de extra’s en de accessoires die een huis het gevoel van een thuis geven. Wanneer je pas een nieuwe woning hebt, dan zal de aandacht in de eerste instantie waarschijnlijk uitgaan naar de praktische, noodzakelijke meubels en spullen. Alhoewel deze onmisbaar zijn in een huis, is de sfeer bepalend voor het gevoel van een thuis. Wat kun je doen om de gezelligheid in jouw huis te vergroten?

Lichtkleur en lichtgevende accessoires

Het kiezen van de juiste kleurtemperatuur wanneer het op verlichting aankomt, kan een wereld van verschil maken voor het gevoel dat je hebt in een bepaalde ruimte. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat helder, wit licht een stuk minder gezellig aanvoelt dan een warmere, geelachtige lichtkleur. Ook de lichtsterkte kan de sfeer direct doen veranderen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een dimmer of aan schemerlampjes. Minder sterk licht geeft een ruimte doorgaans een knussere uitstraling. Hetzelfde geldt voor het gebruik van kaarsen. Zet theelichtjes op je dressoir of op de eettafel tijdens het diner in donkere dagen. Dat voelt toch heel anders dan eten onder een felle lamp die de gehele woonkamer of keuken verlicht?

Heb je laminaat of plavuizen? Overweeg dan een vloerkleed!

Wanneer je vloer een koud type vloerbedekking heeft, zoals laminaat, tegels of plavuizen, dan is een vloerkleed een ideale manier om de je huis letterlijk en figuurlijk warmer te maken. Het contrast met de harde, koude ondergrond maakt dat het heerlijk voelt om op koudere dagen je voeten op een zacht, hoogpolig of wollen vloerkleed te kunnen laten rusten. Je kunt een vloerkleed kopen bij vloerkleden specialist Floorpassion.nl. Er zijn talloze mogelijkheden in materiaal, vorm, maat en stijl, zodat er zeker een geschikt vloerkleed voor jouw huis bij is.

Planten en bloemen

Als je kiest voor meer groen in huis, dan geef je niet alleen de luchtkwaliteit in je woning een boost. Mooie planten en kleurrijke bloemen geven eveneens sfeer. Zo kun je kiezen voor een grote plant die een echte blikvanger van je woonkamer is, maar het kiezen voor meerdere, kleine exemplaren. Geurige bloemen kunnen de sfeer ook zeker vergroten. Het is maar net waar jouw persoonlijke voorkeur naar uitgaat.

Zachte kussens en kleden

Zeker gedurende de winterperiode is het gebruik van zachte materialen en woonaccessoires een waardevolle toevoeging. Hoe fijn is het om tijdens het kijken van je favoriete serie heerlijk weg te kunnen zakken in een paar zachte kussens? Ook kun je een of meerdere warme plaids op of vlak bij je bank leggen. Als je het dan koud hebt, dan wikkel je deze warme plaid om je heen en hoef je de bank niet af om een extra trui aan te trekken of de verwarming hoger te zetten.


Geplaatst

in

door

Tags: