De beste verlichting voor in uw huis: vier ideeën ter inspiratie

Het uitkiezen van mooie lampen voor in de woonkamer, keuken of eetkamer is tegenwoordig geen eenvoudige klus. De keuze is namelijk enorm: kies je voor traditionele, design of moderne lampen? En welke type lamp heb je nodig? Staande lampen, wandlampen, plafondlampen of wellicht een hangende lamp? /En op welke plek in de woning moeten jouw lampen komen te staan of hangen? Met de onderstaande ideeën voor gave en stijlvolle lampen die in elk interieur passen, kun je de nodige inspiratie opdoen om een goede keuze te maken!

1. Weinig ruimte? Ga voor wandlampen!
Als je in een klein appartement woont of een huis hebt met een relatief beperkt woonoppervlakte, is het slim om te kiezen voor wandlampen. Een wandlamp neemt namelijk op de vloer geen ruimte in, waardoor de woonruimte niet verkleind wordt. Stop er gloeilampen van budgetlight.nl in en je creëert een uniek sfeer in huis zonder dat het woonoppervlakte beperkt wordt.

2. Lamp nodig voor de eetkamer? Kies dan hangende lampen
Boven de eettafel zijn hangende lampen juist ideaal. Met name als het ’s avonds vroeg donker is, zorgen hanglampen voor de beste en meest heldere verlichting van de eettafel. Mert een staande lamp of een wandlamp valt er immers schaduw over de eettafel, mer name op de plek waar iemand vóór de schijnrichting van een lamp zit. En verder verhogen hanglampen de sfeer aan tafel. Ze zien er gezellig uit. Let overigens wel op dat de hanglamp niet te laag komt te hangen. Anders stoten jouw tafelgenoten of jijzelf het hoofd tegen de lamp zodra ze opstaan van hun stoel, met soms nare gevolgen.

3. Plafondlampen doen het goed in de keuken
Wil je jouw keuken mooi en helder verlichten, kies dan voor plafondlampen. Deze zijn in allerlei soorten en varianten beschikbaar. Stijlvol en tijdloos zijn meerdere spotlampjes die in het plafond zijn weggewerkt. Het plaatsen van meerdere kleine led-spotlampen is verstandiger dan het aanbrengen van één grote plafondlamp. Immers: met meerdere kleine lampjes wordt de keuken beter verlicht. En dat is met name in de wintermaanden – als het vroeg donker wordt – praktisch.

4. Staande lampen kun je goed in de woonkamer gebruiken
In de woonkamer kun je het beste kiezen voor staande lampen. Waarom? Om de eenvoudige eden dat staande lampen niet alleen veel licht geven, maar ook gemakkelijk te verplaatsen zijn. Mocht je de kamerindeling een keer willen aanpassen, dan hoef je niet de complete vaste verlichting aan te passen. Je verplaatst gewoon de staande lampen, zo simpel is het!


Geplaatst

in

door

Tags: