Kruipruimte-isolatie-specialist

Kruipruimte isolatie

Dat het weer herfst is, merk je het niet alleen aan de buitentemperatuur, maar ook aan de temperatuur binnenshuis. Hoewel de temperatuur in je huis nu nog prima is, zal deze binnenkort verder dalen. Wanneer je geen kruipruimte isolatie hebt aangebracht, dan zul je last krijgen van koude voeten. Andere zaken waarvan je last kunt krijgen als je de kruipruimte niet hebt geïsoleerd, zijn vochtproblemen, tochtproblemen en schimmelgroei. Kortom, kruipruimte isolatie kan veel ongemakken voorkomen en het wooncomfort aanzienlijk verhogen. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het isoleren van de ruimte onder je woning. Ook zullen we een alternatieve isolatiemethode bespreken die in sommige gevallen beter kan zijn dan het isoleren van de kruipruimte.

Financieel voordeel door kruipruimte isolatie

Zoals we in de inleiding hebben aangegeven levert het isoleren van de kruipruimte een verhoging van het wooncomfort op. Maar naast het wooncomfort boek je ook winst op financieel vlak wanneer je de ruimte onder je woning voorziet van isolatiemateriaal. Doordat een geïsoleerde kruipruimte voor een minder koude vloer zorgt, hoeft er in huis minder hard gestookt te worden om de woning warm te houden. Door het isolatiemateriaal aan te brengen bespaar je per jaar dus al snel tientallen euro’s op de energierekening.

Alternatief voor het isoleren van de kruipruimte

Wanneer je geen last hebt van vocht, tocht of schimmels rondom de kruipruimte, dan kan vloerisolatie een beter alternatief zijn. Met deze vorm van isolatie bespaar je niet alleen meer op de stookkosten dan met een geïsoleerde kruipruimte, maar zal het vloeroppervlak ook warmer worden. Het is dus belangrijk dat je, voordat je besluit om de ruimte onder je woning te isoleren, eerst stilstaat bij welke isolatievorm het meest geschikt is voor jou specifieke situatie. Dit is dan ook de reden waarom het verstandig is om een kruipruimte isolatie expert te benaderen voor advies.

Woning wordt beter verkoopbaar

Wanneer je besluit om de kruipruimte te voorzien van isolatiemateriaal, dan zal dit bij een toekomstige verkoop van je woning in je voordeel kunnen werken. Huizenkopers zijn immers steeds kritischer geworden als het aankomt op het energielabel van een woning en de mate waarin een huis is geïsoleerd.

Een gezondere leefomgeving

Zeker voor mensen die last hebben van een luchtwegen is een vochtige of tochtige woning niet prettig. Laat staan als er ook nog eens schimmels groeien. Maar ook voor mensen die geen last hebben van hun luchtwegen is het gezonder om in een woning te wonen waarin geen schimmels groeien en waarin geen onnodig hoog vochtgehalte aanwezig is.

Kruipruimte isolatie biedt dus vele voordelen. Je creëert een gezonder woonklimaat, waar je maandelijks minder stookkosten voor hoeft te betalen. Kortom, het loont om eens vrijblijvend de mogelijkheden met een isolatiespecialist te bespreken. Je zult namelijk zien dat de investering vaak een stuk lager is dan je in eerste instantie zou verwachten.


Geplaatst

in

door

Tags: