steiger

Het gemak van een steiger tijdens jouw bouwproject!

Bij een verbouwing zijn er vaak heel veel dingen waar je aan moet denken, er lijkt geen einde aan de to-do lijstjes te komen. Om de planning zo soepel mogelijk te laten verlopen is het slim om gebruik te maken van de mogelijke hulpmiddelen bij de verbouwing.

Een goed voorbeeld daarvan is een steiger. Die kan goed van pas komen als je op hoogte moet werken. Sterker nog, als je hoger dan 2,5 meter werkt is het in de bouw zelfs verplicht. Er gebeuren jaarlijks tientallen ongevallen door onveilige situaties tijdens verbouwingen, zorg dus dat je het juiste materiaal hebt.

Je kunt een steiger kopen of huren. Voordeel van kopen is dat je er zo lang gebruik van kunt maken als je wilt. Een steiger is vaak na gebruik ook weer prima te verkopen via verschillende online marktplaatsen. Als je vaker verbouwt, kunt je er ook voor kiezen de steiger te houden. Ze zijn voor vele toepassingen te gebruiken, dus eigenlijk altijd een goede koop. Afhankelijk van het doel, kun je verschillende steiger onderdelen kopen. Voor elke klus breid je je steiger gemakkelijk uit, met nieuwe of gebruikte steiger onderdelen.

Zo kun je bijvoorbeeld met verschillende rolsteiger frames je steiger makkelijk naar wens aanpassen. Er zijn ook rolsteiger schoren verkrijgbaar die bijna universeel met elke steiger uitwisselbaar zijn. Rolsteiger wielen en spindels maken de rolsteiger weer als nieuw na veelvuldig gebruik en met een houten of aluminium kantplank voldoet de steiger aan de meest actuele wettelijke eisen. Om ook met slecht weer door te kunnen werken, zijn er doorwerktenten verkrijgbaar. Hiermee wordt het werkgebied voor de regen afgeschermd en kan het werk gewoon doorgaan. Als je twee steigers hebt, verbind je die makkelijk met elkaar door ze van een werkbrug te voorzien.

Naast al deze steiger onderdelen kun je ook specifieke steigers gebruiken, zoals een daksteiger. Daarmee kunnen werkzaamheden op het dak op een veilige manier uitgevoerd worden.

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden van een steiger eindeloos. Daar heb je misschien nog nooit bij stilgestaan. Wij hopen hiermee nuttige informatie te hebben gegeven waar je wat mee kunt in de praktijk!


Geplaatst

in

door

Tags: