Goed de tuin voorbereiden op de herfst? Lees hier een aantal tips

De herfst komt er weer aan en daarom is het van belang om ook de tuin daarop voor te bereiden. Lees heer enkele tips over hoe je dit doet en waar je aan moet denken.

Tip 1) Verhuis de tuinmeubels

Na een zomer vol gezelligheid en mooie zomeravonden is het tijd voor schoonmaken en opbergen. Als je tuinmeubelen schoonmaakt voordat je ze opbergt, verleng je de levensduur van de tuinmeubelen. Ze blijven dan langer mooi en zo geniet jij weer langer van je meubelen. Heb je ook al eens gedacht aan de meubelen mee naar binnen te nemen? Een extra bijzettafeltje naast de bank is nooit verkeerd. Gebruik hem voor een mooie plant of een plateau met kaarsen. Favoriet van veel interieurstylisten is de hangstoel. Deze staat zowel buiten als binnen geweldig. Transformeer hem met een zacht schapenvachtje, een mooi plaid of stijlvolle kussens van de bank. Zo heb je in het najaar een nieuwe eyecatcher in de woonkamer staan.

Tip 2) Creëer een sfeervol uitzicht

In de herfst zitten we vaker binnen dan buiten. Als we dan binnen zitten, is het wel prettig om een mooi uitzicht te hebben. Dit vergeten mensen nog wel eens bij opruimen van de tuin. Met mooie verlichting naast het looppad of een lichtslinger buiten creëer je een sfeervol uitzicht op de tuin. Liever iets gemakkelijks? Dan biedt solar-verlichting de oplossing. Dit werkt op zonne-energie. Elektriciteit en kabels zijn dan niet langer nodig. De tuin krijgt direct een andere uitstraling hierdoor.

Verlichting zorgt voor meer sfeer en straalt warmte uit. Dit komt goed uit tijdens de donker wordende dagen. Turend door de ramen heb je dan een mooi en gezellig uitzicht.

Tip 3) Haal je planten naar binnen

Bepaalde planten kunnen minder goed tegen het koude Hollandse weer en hebben warmte nodig. Dit geldt vooral voor potplanten. Heb jij bijvoorbeeld een olijvenboompje, sinaasappelboom of een basilicumplant buiten staan? Neem deze dan mee naar binnen en zet ze bij voorkeur op een zonnige plek. Extra voordeel: het staat ook nog eens gezellig. Vervang de pot door een rieten mand om een hip en huiselijk effect te krijgen.   

Tip 4) Alvast scoren met mooie acties

Omdat het zomerseizoen tegen het einde aanloopt zijn op veel plekken de aanbiedingen begonnen. Daar zitten vaak mooie acties bij die erg interessant zijn. Slim dus om na te denken over wat jij afgelopen zomer hebt gemist en dit alvast voordelig te scoren voor volgend jaar! Heb je bijvoorbeeld deze zomer een parasol gemist? Of wil je graag een nieuwe stoel? Haal ze alvast in de aanbieding voor volgend jaar, hiermee bespaar je een hoop geld.  


Geplaatst

in

door

Tags: