gereedschapswagen

Goed omgaan met gereedschap

Je gereedschap is vaak het belangrijkste onderdeel om een klus tot een goed einde te brengen. Gereedschap dat in goede staat is, is onontbeerlijk om makkelijk en efficiënt te kunnen werken. Nog efficiënter is het als je je werkgerei en materiaal makkelijk kunt terugvinden als je met je klus bezig bent. Een wagen speciaal bestemd voor je gereedschap is ideaal om al je belangrijke materiaal op één plaats te bewaren. Wij zochten voor jou alvast een aantal ideeën als je een gereedschapswagen wilt aankopen.

Kies je gereedschapswagen op maat
Voordat je beslist welke wagen je wilt, leg je best al je materiaal eens bij elkaar. Zo heb je een duidelijk inzicht hoeveel opbergruimte je wagen moet hebben. Reken vast en zeker nog extra ruimte. Een fervente klusser krijgt mettertijd gegarandeerd nog materiaal bij. Bekijk of je veel machines hebt zoals slijp- of boormachines. Daarvoor moet je een rolwagen kiezen die ook hoge laden bevat.

Kijk naar de ‘snufjes’
Een rolwagen om je materiaal in op te bergen is niet altijd goedkoop. Kijk daarom heel goed wat je precies voor je geld krijgt. Let bijvoorbeeld op:

  • Antislipmatten in de laden: deze verhinderen dat je materiaal heen en weer schuift.
  • Blokkeringssysteem voor de wielen: dit is handig als je wagen op een helling staat.
  • Vergrendelingssysteem van de laden: het vermijdt onverwacht openschuiven van de laden.
  • Wielen waarvan het oppervlak in rubber is: ze laten geen sporen na op je vloer .
  • Al dan niet met opzetkast: voor eventuele uitbreiding later.
  • Gevuld of niet? Als je beginnend klusser bent, is een gevulde materiaalkast een mooie start.
  • Uitschuifbare werkvlakken zodat je extra werkruimte krijgt.

Alternatieven voor de klassieke rolwagen
Een rolwagen kies je in de afmetingen die jij wilt. De klassieke kast op wielen is vooral bedoeld om ter plaatse te werken: in je garage, je atelier of je hobbykamer. Wil je echter met je materiaal op stap, dan is een kist op twee wielen met handgrepen een perfect alternatief. Het rolt even makkelijk als je reiskoffer, het is compact en je kunt zelfs in deze kleine koffer heel wat materiaal kwijt.

Een goede wagen voor je gereedschap is belangrijk. Je materiaal is niet enkel netjes geschikt, het beschermt ook jouw kostbaar werkgerei. Het bespaart heel wat zoekwerk en je hebt alles altijd bij de hand.


Geplaatst

in

door

Tags: