verbouwen

Ga voorbereid en veilig aan de slag met een huisverbouwing

Bereid u goed voor op een verbouwing!

Als u van plan bent om uw woning te gaan verbouwen, wilt u dit natuurlijk veilig en effectief kunnen doen. Daarom is het verstandig om vooraf een bouwplan op te stellen, waarin zeker ook vermeld moet staan welke materialen u precies nodig heeft voor de verbouwing van uw woning. Met de vier tips hieronder kunt u direct veilig aan de slag met het klussen in uw woning.

1. Zorg voor een goede uitrusting en werkkleding
Belangrijk is dat u aandacht besteedt aan uw werkkleding. Met name als u met
elektrische apparaten en gereedschappen werkt, op hoogte of met machines die lawaai maken, is het verstandig om uit voorzorg te kiezen voor een veilige outfit. U kunt hierbij denken aan schoenen met stalen neuzen, geluidsbescherming, mondkapjes, een helm, goede werkschoenen en beschermende werkkleding. Kijk voor inspiratie eens naar werkkleding van Bowork.nl, een voordelige online aanbieder van veiligheidsschoenen en veilige kleding voor op de werkplaats.

2. Zorg dat u alle benodigde gereedschappen bij de hand heeft
Uiteraard is het ook cruciaal dat u voor uw verbouwingsklus alle noodzakelijke gereedschappen in huis heeft, zodat u de verbouwing goed kunt uitvoeren. Overigens hoeft u echt niet allemaal nieuw gereedschap te kopen voor uw bouwklus. Wie slim is, vraag familie, vrienden en bekenden, bijvoorbeeld de buren, of zij bepaald gereedschap in huis hebben waarover u zelf niet beschikt. Dat kan flink in de portefeuille schelen, omdat u dan namelijk veel minder gereedschap, apparatuur en machines hoeft te huren of kopen.

3. Zorg voor een goede afvalcontainer
Niets is gevaarlijk dan een plek war gewerkt wordt te midden van een enorme rommel. In zulke werkomgeving trapt u zomaar in een spijker, valt over de troep op de grond en bezeert u daarbij, of nog erger natuurlijk. Wilt u voorkomen dat u gewond raakt of spullen niet kunt vinden door de grote rommel op de vloer? Regel dat dan preventief, door te zorgen voor een goede vuilcontainer bij huis. Voer alle rommel en troep direct af, zodat u veilig in huis aan het werkt kunt en de klus snel en zorgvuldig kunt afmaken!

4. Doe sieraden af en zorg voor strakke werkkleding
Bij het klussen kunt u door onoplettendheid vooraf in de problemen raken. Bereid u daarom goed voor en voorkom bijvoorbeeld – met een strakke muts over uw paardenstaarten -, dat uw lange haren in een machines terecht komen of dat uw halsketting, trouwring of horloge ergens achter komen, waardoor u in de problemen kunt raken. U kunt het beste gaan voor een topkwaliteit kleding, dat niet te los om uw lichaam zit. Werkkleding dus van een ervaren bedrijf dat precies eet hoe optimale veiligheid in de bouw bereikt kan worden!


Geplaatst

in

door

Tags: