Een traplift bij u in huis kan vele voordelen bieden

Als u wat ouder wordt dan kan het betreden van de trap u zwaar vallen. Maar ook als u slecht ter been bent of overgewicht heeft kan traplopen een probleem zijn. Een traplift kan dan een oplossing bieden. Met een traplift kun u gewoon naar de bovenverdieping komen zonder de trap op te hoeven lopen. U hoeft enkel plaats te nemen op het stoeltje en de elektronica zorgt ervoor dat het stoeltje langs een geleidesysteem naar boven of beneden gaat. Wat een traplift kost is vaak afhankelijk van de soort traplift u neemt en in sommige gemeentes kunt u een bijdrage in de kosten ontvangen. In ieder geval is een traplist dé uitkomst voor mensen die zelf de trap niet meer opkomen.

De voordelen van een traplift

Een traplift in uw huis kan u vele voordelen bieden:

• Het belangrijkste voordeel is misschien wel dat u gewoon thuis kunt blijven wonen. Als u vele jaren in uw woning woont is het wrang dat u de woning moet verlaten, enkel omdat u moeite met de trap heeft. Met een traplift kunt ook gewoon de bovenste verdieping van uw huis gebruiken.
• U hoeft ook geen grote verbouwingen uit te voeren. Soms kiezen mensen ervoor om het bed maar naar de benedenverdieping te brengen. Maar u daarmee bent u er nog niet. In de meeste gevallen is de badkamer op de bovenverdieping gevestigd. Een traplift kan voorkomen dat u ook nog eens voor een grote verbouwing komt te staan.
• Een traplift is geschikt voor vrijwel elke soort trap. Ook als uw trap een bocht maakt is het mogelijk om een traplift te plaatsen.
• De werking van een traplift is zeer eenvoudig. De huidige generatie trapliften werken veelal met een afstandbediening zodat u zelf geen moeite hoeft te doen om de traplift te bedienen.

Denkt u alvast vooruit

Wordt u een dagje ouder, maar u kunt tot nu toe nog steeds prima de trap in uw woning gebruiken? Als u de wens heeft om nog lang in uw woning te blijven wonen, kan het nooit kwaad om alvast over een traplift na te denken. De tijd vliegt voorbij en voor u het weet bent u op een leeftijd gekomen dat traplopen echt niet gaat. En ondanks dat u nu misschien nog goed ter been bent, als oudere loopt u altijd een risico en kunnen er van de ene op de andere dag gezondheidsproblemen ontstaan waardoor u niet meer in staat bent om de trap te nemen. Als u nu reeds een traplift laat installeren, kunt u veel onbezorgder naar de toekomst kijken. U bent immers al voorbereid. En ook al gebruikt u hem nu nog niet voor uzelf, als u de was of andere zware spullen naar de bovenverdieping moet krijgen is een traplift een handig hulpmiddel.


Geplaatst

in

door

Tags: