Besparen op je vaste energiekosten

We weten allemaal, omdat we het allemaal wel ondervonden hebben, dat de vaste lasten in huis voor het belangrijkste deel de energierekening is. Nu kun je gemakkelijk op het gasverbruik besparen door de verwarming lager te zetten, maar het zal toch altijd behaaglijk moeten zijn. In veel gevallen zal men moeten bijbetalen wanneer de jaarafrekening wordt opgestuurd. De gemakkelijkste manier om te bezuinigen op uw energiekosten is door over te stappen naar een andere energieleverancier. Velen doen dat niet omdat ze denken dat het te veel rompslomp geeft, maar dat valt reuze mee. U kunt eerst op uw gemak gaan bekijken wat de verschillen zijn van uw huidige energieleverancier ten op zichtte van een andere. Wanneer u die gevonden hebt en het scheelt behoorlijk in premie met uw huidige leverancier, dan is het zeker de moeite waard om over te stappen. Op Overstappen.nl kunt u het beste energieleveranciers vergelijken. U moet zich niet bang laten maken voor het vele werk, want dat is er niet. Zodra u een goede leverancier hebt gevonden moet u deze gaan benaderen. Door telefonisch contact op te nemen kunt u alles uitleggen en zij zullen u dan, met uw goedvinden, een voorlopig contract opstellen. De dame of heer die u aan de lijn krijgt zal voordat hij dat doet eerst nog eens rustig met u alles doornemen. Zij zullen met u nagaan wat de goedkoopste manier is voor de energielevering. Wanneer u het daarmee eens bent, zullen zij het voorlopige contract toesturen, waarna u na ontvangst 14 dagen de tijd heeft om alles nog eens door te nemen. Wanneer u niets meer onderneemt zal het contract na die 14 dagen ingaan. Zij zullen voor alles zorgen. Ze betalen een eventuele boete die u kunt krijgen door uw overstap en zij zullen de huidige leverancier opzeggen. U hoeft zich dus nergens zorgen over te maken.


Meerdere methodes om te bezuinigen
Het is niet alleen energieleverancier waar u uw voordeel kunt behalen op mindere kosten. Er zijn verschillende bespaartips die u kunt gebruiken voor een lagere maandpremie, dus minder energieverbruik.

Lampen
Hierbij kunt u denken aan het vervangen van de oude gloeilampen door ledlampen. Ledlampen verbruiken veel minder energie dan gloeilampen. De aanschaf van een ledlamp is duurder dan dat was van gloeilampen meer die extra kosten heeft u in korte tijd terugverdient en daarbij worden de gloeilampen niet meer verkocht.

De CV
Het kan ook rendabel zijn om uw oude CV ketel te vervangen door een extra energiezuinige. Ook moet u uw ketel met een vaste regelmaat laten schoonmaken. U kunt, als u een nieuwe ketel kopen te duur vindt, een huurcontract aangaan. Hierbij wordt alles geïnstalleerd en wordt de ketel met een vaste regelmaat schoongemaakt en gecontroleerd. 

Ook het lager zetten van de verwarming voor een graadje scheelt en het afsluiten van de ramen. Toch zal over het algemeen gezegd kunnen worden dat overstappen het meeste geld oplevert.


Geplaatst

in

door

Tags: