Tegenwoordig vinden we een comfortabele tuin net zo belangrijk als een comfortabele woonkamer. Dat betekent dat we dus ook hogere eisen stellen aan de inrichting van de tuin. Zo mag een lekkere loungehoek tegenwoordig niet meer ontbreken. We vertellen je hier hoe je zo’n loungehoek creëert.

Een gezellige loungehoek begint bij een comfortabele loungeset. Deze zijn er in vele soorten en maten. Om hieruit de perfecte loungeset te kiezen, moet je met verschillende zaken rekening houden. Allereerst met het formaat. De set moet groot genoeg zijn om er met het gewenste aantal personen gebruik van te kunnen maken. Tegelijkertijd moet de set klein genoeg zijn om hem in de gewenste hoek kwijt te kunnen. Ook de materiaalkeuze vergt aandacht. Wie zo min mogelijk onderhoud kwijt wil zijn aan zijn loungeset, kan het best kiezen voor een set gemaakt van onderhoudsvriendelijk materiaal als wicker, teakhout of gepoedercoat aluminium.

gezellige loungehoek

Overkapping

Om altijd droog in je loungehoek te kunnen relaxen, is het belangrijk om de hoek te overkappen. Hiervoor zijn er vele prieëlen, gazebo’s en paviljoens verkrijgbaar. Ook bestaat er een enorm aanbod tuinhuizen met ruime overkappingen, waaronder een gezellige loungehoek kan worden ingericht. Wat voor een overkapping je ook wenst, hij kan altijd tot op de millimeter nauwkeurig besteld worden, voor een perfect passend resultaat.
De temperatuur buiten is niet altijd even aangenaam. Het is daarom ook belangrijk om je loungehoek te voorzien van terrasverwarming, om er ieder seizoen gebruik van te kunnen maken. Van alle soorten terrasverwarmers zijn de compacte heatpanelen het meest praktisch. Deze dunne, subtiele terrasverwamers zijn eenvoudig te monteren tegen de wand of onder de overkapping, waar ze nauwelijks ruimte in beslag nemen. Ondanks hun kleine omvang, produceren ze net zoveel warmte als de klassieke, staande gasheaters. Ze werken daarnaast elektrisch en geven geen rode gloed af, zodat eventuele sfeerverlichting er niet onder lijdt.

Terrashaard

Ook een gezellig vuurtje mag niet ontbreken in je loungehoek. Hiervoor heb je de keuze uit een enorm aanbod sfeervolle tuinhaarden. Deze tuinhaarden werken op gas, waardoor je niet in de weer hoeft met haardhout en aanmaakblokjes. Met slechts een druk op de knop geniet je al van een prachtig haardvuur. Sommige tuinhaarden beschikken daarnaast over een handig tafelblad rondom het vuur, waarop je enkele hapjes en drankjes kwijt kunt. Deze haarden dienen dus tevens als handige bijzettafel.