Vijf redenen om te kiezen voor kunstgras in je tuin

De laatste jaren zijn er enorm veel ontwikkelingen geweest op het gebied van kunstgras. Voorheen werd kunstgras met name gebruikt op grote sportvelden en in studententuinen. Tegenwoordig komt kunstgras echter steeds vaker voor. Dit komt met name omdat de kwaliteit van kunstgras in de laatste jaren enorm is verbeterd. Voorheen zag kunstgras er altijd nep uit en bood het zeker niet dezelfde uitstraling als echt gras. Modern kunstgras oogt echter zo echt dat het bijna niet te onderscheiden is van echt gras. Twijfel je nog om kunstgras aan te leggen in je tuin? Hier zijn 5 redenen om te kiezen voor kunstgras.

  1. Weinig onderhoud

In tegenstelling tot echt gras heeft kunstgras vrijwel geen onderhoud nodig. Kunstgras hoeft niet gemaaid te worden en je hoeft ook geen onkruid te wieden. Bovendien hoeft kunstgras niet bemest te worden, hoef je geen kalk te strooien en hoef je nooit bij te zaaien. Wanneer een kunstgrasgazon eenmaal goed ligt, heb je er jarenlang geen omkijken naar.

  1. Kunstgras is altijd mooi

Een echt gazon heeft regelmatig last van lelijke plekken. Soms gaan hele stukken gras zonder reden ineens dood of ontstaan er gele plekken. Wanneer het gras te lang niet wordt gemaaid ziet het er bovendien erg onverzorgd uit. Op kunstgras kun je zonder problemen een loungeset plaatsen. Kunstgras heeft daar geen hinder van en omdat het niet gemaaid hoeft te worden, hoef je de loungeset ook niet continu te verslepen.

  1. Veilig en zacht

In de winter is een echt grasveld spijkerhard, terwijl het in de herfst en in de lente vaak een grote modderbende is. In de zomer blijf je bovendien sproeien om te voorkomen dat het grasveld uitdroogt. Hoewel een grasveld dus erg leuk klinkt, is het lang niet altijd even veilig. Echt gras kan ook behoorlijk glad worden, waardoor je hard kunt vallen. Kunstgras daarentegen is het hele jaar door zacht en veilig.

  1. Kunstgras is duurzaam

Een grasveld is veel minder milieuvriendelijk en duurzaam dan je zou verwachten. de laatste jaren worden er namelijk steeds meer milieuonvriendelijke middelen ingezet om een grasveld mooi te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan maaien met een motormaaier, maar ook chemische middelen om onkruid te bestrijden en kunstmest. Met name de laatste jaren is een kunstgrasgazon veel milieuvriendelijker geworden dan een gazon van echt gras.

  1. Financieel aantrekkelijk

Hoewel kunstgras natuurlijk niet gratis is, is het financieel toch behoorlijk aantrekkelijk. Je kunt op kunstgras-grastapijt.nl voordelig kunstgras aanschaffen, waardoor de aanschafkosten erg laag zijn. Kunstgras gaat bovendien minimaal 5 tot 10 jaar mee. Kunstgras van een goede kwaliteit gaat zelfs vele malen langer mee. Bovendien hoeft er aan een kunstgrasgazon niks gedaan te worden. Je bent geen grasmaaier nodig, geen kunstmest en geen kalk. Hoewel de kosten van een gewoon grasveld erg laag lijken, lopen de kosten in de loop van de jaren enorm op. Op de lange termijn kun je dus erg veel geld besparen door te kiezen voor een kunstgrasgazon.

Een kunstgrasgazon heeft dus tal van voordelen waar veel mensen niet van weten. Kunstgras is bijzonder duurzaam en milieuvriendelijk en op de lange termijn ook nog eens voordeliger dan gewoon gras. Genoeg redenen dus om te kiezen voor een kunstgrasgazon.


Geplaatst

in

door

Tags: