dakkapel

Woonruimte vergroten met dakkapel

Wanneer je woont in een huis met zadeldak heb je je vast al eens flink geërgerd aan de schuine wanden op de bovenverdieping. In feite kun je er weinig mee: het is te laag om een klerenkast te zetten, een bed onder de schuine wand plaatsen kan alleen als je geen hekel hebt aan hoofdpijn en als je er aan het stofzuigen bent, stoot je minstens de helft van de keren je hoofd. Om kort te gaan: schuine wanden van het dak zorgen voor een flink oppervlak aan loze ruimte in huis, waar je weinig mee kunt doen. Op de zolder is dat in principe geen probleem, aangezien dat over het algemeen toch de plaats is waar je oude spullen neerzet. Maar in slaapkamers of in een badkamer kan een schuine wand bijzonder lastig zijn.

woonruimte vergroten met een dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel behoort niet tot de eenvoudige klusjes. Een deel van het dak moet worden weggehaald, vervolgens wordt er een raamwerk van hout geplaatst, waarna de dakkapel wordt gebouwd. Dit proces moet snel verlopen, want in Nederland is de kans op neerslag groot en regen is niet het meest ideale weertype wanneer een stuk van je dak open ligt. De plaatsing van de dakkapel moet bijzonder nauwkeurig gebeuren, want wanneer er lekken ontstaan kan dat grote problemen geven. Daarom geven veel mensen er de voorkeur aan de dakkapel te laten plaatsen door een bedrijf of ondernemer, hierover lees je meer op www.bouwgemak.nl.

Wanneer iemand anders de dakkapel plaatst

Wanneer je een professioneel bedrijf inhuurt om een dakkapel te plaatsen, gebeurt het werk vrij snel. De dakkapel moet voldoen aan de eisen van de gemeente, dus moet hij passen in het straatbeeld. Binnen deze eis mag je zelf bepalen hoe je dakkapel eruit komt te zien, welke materialen je wilt gebruiken en hoe groot de dakkapel wordt. Wanneer de dakkapel eenmaal is geplaatst zul je versteld staan van de extra ruimte die op de bovenverdieping beschikbaar is gekomen. De nutteloze ruimte kan ineens worden gebruikt als volwaardige gebruiksruimte, waardoor je er effectief een flinke ruimte bij krijgt. Heb je de dakkapel laten plaatsen door een bedrijf, dan kun je ervan uitgaan dat de dakkapel goed is geplaatst en dat er geen problemen zullen ontstaan. Zijn er toch problemen, zoals lekkage, dan kun je de schade verhalen op het uitvoerende bedrijf en hen verantwoordelijk stellen voor de reparaties. Zo kun je genieten van de dakkapel zonder risico’s op extra kosten of meer werk.


Geplaatst

in

door

Tags: