De zomer is inmiddels al eventjes onderweg en hoewel het weer nog niet echt meewerkt, zijn er ook in 2016 weer een aantal tuintrends waar je rekening mee kunt houden. Zo staan buiten werken, genieten van de rust en tuinieren dit seizoen volop centraal. Om je deze zomer volop te laten genieten van je tuin, hebben wij de belangrijkste tuintrends voor je op een rijtje gezet.

De grenzen tussen binnen en buiten vervagen

Binnen en buiten lopen meer in elkaar over dan ooit tevoren. Dit betekent dat grenzen steeds meer vervagen. Het leven binnenshuis en buitenshuis worden meer op elkaar afgestemd. Dit betekent dat het voor jou een stuk gemakkelijker wordt om te kiezen waar jij je dag doorbrengt.

Een beschutte plek in de tuin

Een belangrijke tuintrend voor de zomer van 2016 is een (gedeeltelijk) overdekte tuin. Je creëert dus een plek waar je veilig en droog zit. Dit kan bijvoorbeeld een carport of terrasoverkapping zijn. Onder een terrasoverkapping kun je bijvoorbeeld een loungehoek creëren of gezellig met elkaar barbecueën. Deze overkapping kun je maken met tuinhout wat meteen zorgt voor een natuurlijke en sfeervolle uitstraling.

Sfeer en gezelligheid

Sfeer en gezelligheid zijn dit zomerse seizoen erg belangrijk. Groen is de hoofd- of basiskleur. Nog meer gezelligheid en sfeer schep je door het gebruik van natuurlijke materialen. Riet, bamboe en aardewerk zijn bijvoorbeeld materialen die je dit seizoen tegenkomt.

Zelf je groente en kruiden verbouwen

Ben je een echte tuinman of tuinvrouw en vind je het leuk om met je handen in de aarde te wroeten? Dan vind je het vast ook leuk om je eigen groente te kweken en te verbouwen. Je leert er niet alleen zelf veel van, ook kinderen kunnen er hun voordeel mee behalen. Zelfs als je geen grote tuin hebt en alleen beschikt over een balkon of terras, dan nog is het mogelijk om je eigen groente- of kruidentuin te creëren.

cirkel tuin

Een tuin in je eigen stijl

Last but not least: een tuin in je eigen stijl. De ene persoon houdt meer van een sprookjesachtige tuin, terwijl de voorkeur van iemand anders uitgaat naar een Engelse of Franse tuin. In 2016 kan het allemaal. Het gaat er vooral om dat jij tijdens deze zomer geniet. De enigste voorwaarde is dat je de kleur groen centraal stelt. Kortom, breng eens online een bezoek aan Daalder en doe inspiratie op voor jouw tuin!