steigerhouten meubels zelf maken

Steigerhouten meubels zelf maken?

De afgelopen jaren zijn steigerhouten meubels erg populair geweest. Er zijn veel mensen die steigerhouten meubels zelf maken, maar daarentegen worden steigerhouten meubels door veel meubelmakers voor scherpe prijzen aangeboden door meubelmakers. Steigerhout is relatief goedkoop materiaal en het voordeel is dat je een meubelmaker precies je eisen en wensen kunt doorgeven, omdat het materiaal niet veel bewerkt hoeft te worden zijn de arbeidsuren laag en kan er voor een mooie prijs leuke steigerhouten meubels gemaakt worden.

steigerhouten meubels zelf maken

Steigerhouten meubels

Steigerhout heeft vaak een stoer uiterlijk en kan makkelijk met allerlei accessoires worden gecombineerd. Het materiaal wordt voor meubels in het interieur gebruik, maar ook voor buiten in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan de populaire steigerhouten loungesets.

Steigerhouten meubels zelf maken

Ben je zelf handig en wil je graag je steigerhouten meubels zelf maken? Dan zijn er allerlei mogelijkheden. Websites van bekende doe-het-zelf-zaken bieden allerlei mogelijkheden en je kunt zelfs de bouwtekeningen van verschillende meubels bekijken. Zo vind je bij de gamma bijvoorbeeld bouwtekeningen voor:

-een steigerhouten kist op wielen

-steigerhouten plantenbakken voor in de tuin

-een etagere voor planten in de tuin

-een steigerhouten bureau

-een steigerhouten bedbank voor kinderen

-een stoer steigerhouten kinderbed

-een steigerhouten xl tafel met bijbehorende banken

-steigerhouten tavels / salontafels

-een vakkenkast à la Ikea, maar dan van stijgerhout

-loungestoelen

-gewone stoelen

-Statafels

-lage kasten

-een xl bank voor buiten

-een salontafel op wielen

-steigerhouten kasten voor binnen

-krukjes

-ligbedden/ loungebedden

-hoekbanken

-een complete bar voor binnen of in de tuin

Daarnaast zijn er ook nog bouwtekeningen te vinden voor decoratieve materialen zoals een leuk wandbord of een stoer decoratief paasei van steigerhout voor decoratie.

Ook de praxis biedt allerlei mogelijkheden voor als je steigerhouten meubels zelf maken gaat. Bij Praxis vind je wat meer decoratieve mogelijkheden zoals een hart, huisnummer of lantaarn van steigerhout. De bouwtekeningen zijn allemaal direct te downloaden van de websites van de verschillende doe-het-zelf-winkels.

Wat moet je weten van steigerhout?

Steigerhout geeft je interieur of tuin een robuuste en natuurlijke uitstraling. Steigerhout staat bekend als solide materiaal met een robuuste uitstraling, dat geschikt is voor zowel binnen als buiten. DAarnaast is het in iedere gewenste kleur af te werken. Steigerhout wordt gemaakt van het snelgroeiend naaldhout. Dit naaldhout heeft lange en flexibele vezels. De gemiddelde steigerplank wordt gezaagd in een dikte van 30 mm met een breedte van ongeveer 200 mm.

Ga je steigerhouten meubels zelf maken, let dan op of je gebruikte steigerdelen hebt of dat je nieuw steigerhout koopt. Nieuw steigerhout zal namelijk meer ‘werken’ dan het hout dat bijvoorbeeld al gebruikt is in de bouw als steigerplank. Blijft het hout onbehandeld, dan kan dit nog wel voor kleur verandering zorgen na verloop van tijd. Steigerhout hoeft niet perse bewerkt te worden, maar dit wordt wel aangeraden.

Bij steigerhouten behandeling kun je de volgende methodes gebruiken:

-White- of colorwash

-Kleurloze lak

-Beitsen

-Oliën

Ben je handig en wil je de tuin of het interieur van nieuwe meubels van eigen hand voorzien? Steigerhouten meubels zelf maken is niet ingewikkeld met de juiste tekeningen en materialen! Het geeft ook een goed gevoel als je na afronding weet dat de meubels in huis en/ of tuin door jou zelf vervaardigd zijn!


Geplaatst

in

door

Tags: