slaapkamertrends

Slaapkamertrends

We brengen allemaal veel tijd door in onze slaapkamer, voor mensen die werken is het zelfs de ruimte waar ze de meeste tijd doorbrengen in huis. Toch komt het nog veel te vaak voor dat de slaapkamer niet gezien wordt als onderdeel van het huis. Daar waar de benedenverdieping er vaak mooi en netjes uitziet in een huis wordt de slaapkamer nog wel eens vergeten. Het vernieuwen van de slaapkamer staat niet bij iedereen hoog op zijn lijstje, maar geef toe: de slaapkamer is een belangrijk onderdeel van je woning. Dus ben jij ook toe aan het vernieuwen van je slaapkamer? Lees dan een aantal leuke slaapkamertrends in dit artikel om inspiratie op te doen.

Deens design

Deens design is niet alleen razendpopulair voor slaapkamers, in het hele huis zie je tegenwoordig veel Scandinavisch design. Deens design is strak en geordend. Een slaapkamer in Deens design kun je je voorstellen met witte muren, witte deuren, witte kozijnen en en wit bed. Deze rustige basis wordt aangevuld met accessoires met grafische prints en felle kleuren. Binnen deze trend passen ook een mix van verschillende materialen en patronen.

Kobalt blauw

Deze intense blauwe kleur is voor alle seizoenen dit jaar al een trend geweest. De kleur kobalt blauw kan perfect gecombineerd worden met wit, waardoor het een koninklijke of een matrozen uitstraling krijgt. Deze kleur blauw laat zich ook perfect combineren met een platte grijze kleur. Muren, accessoires, bedlinnen en gordijnen, de kleur kan overal in terugkomen. Je kan zelf een complete slaapkamer in wit en kobaltblauw samenstellen.

Scandinavisch grijs

Een favoriet onder veel interieurstylisten en interieurbloggers is Scandinavisch grijs. De mooie grijze kleur wordt gecombineerd met wit en natuurlijke kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld hout. Het grijs kan zowel op de muur, als bedlinnen of accessoires gebruikt worden. Door met het Scandinavisch grijs te werken in je slaapkamer kun je een neutrale sfeer neerzetten. Heerlijk ontspannen in je slaapkamer dus.

slaapkamertrends

De wereldse sfeer

Als wereldreiziger kom je op prachtige plekken over de hele wereld. Als je nu van elke mooie plek die je bezoekt iets moois meeneemt kun je een wereldse sfeer creëren in je slaapkamer. Combineren met allerlei stijlen, culturen, materialen, kleuren en prints kan helemaal bij deze stijl. Groene, bruine en felle kleuren zie je terug binnen deze trend. Het bedlinnen kan ook vanalles zijn, als het maar van een mooie plek op de wereld komt.

Industrieel in combinatie met rustiek

Een prachtige slaapkamer voor in een landelijke stijl stel je samen binnen de trend industrieel vs rustiek. De muren met een industriele look in combinatie met stalen lockers en houten accessoires zijn kenmerkend voor deze trend. Je kunt dit combineren met vintage spullen en kleuren als grijs, donkerblauw en bruin. Door oude materialen te combineren met nieuwe spullen zet je een geweldig mooie sfeer neer.


Geplaatst

in

door

Tags: