Muziekinstrumenten worden al jaren gebruikt als decoratie. Zo komen gitaren en blaasinstrumenten steeds vaker voor in onze interieurs, waar ze op een opvallende manier de muur versieren. Echter zijn lang niet alle instrumenten geschikt om aan de muur te hangen. Piano’s zijn bijvoorbeeld een stuk groter en opvallender, waardoor ze niet altijd bij elk interieur passen.

 

Toch heeft iedere pianoliefhebber graag een piano in het interieur. Voor deze mensen hebben we een aantal leuke ideeën op een rijtje gezet, waarmee je van elke piano een leuke toevoeging voor je interieur kunt maken. Heb je nog geen piano? Dan is het belangrijk om een van tevoren op zoek te gaan naar een piano die goed bij je interieur past. Natuurlijk kun je een piano niet zomaar via een aanhangwagen naar je huis vervoeren, maar komt daar een heuse piano verhuizing bij kijken. Waar je bij een piano verhuizing het best op kunt letten, lees je in dit artikel.

piano-1396975_1280

Kleuren combineren

Past de kleur van jouw piano niet helemaal bij je interieur? Geef hem dan een andere kleur. Met een paar leuke verftechnieken en wat schuurpapier kun je een piano een leuke vintagelook geven.

‘Aan de muur’-effect

Door muurdecoratie boven een piano te hangen lijkt het alsof het instrument hoger is, waardoor je een mooi ‘aan de muur’-effect creëert. Dit kun je realiseren door een oude kaart of foto boven de piano aan de muur te hangen.

Decoreren

Een piano kun je op allerlei leuke manieren decoreren. Je kunt zelf bepalen hoe je de piano wilt decoreren en hoeveel aandacht het instrument moet trekken. Wil je dat het instrument opvalt? Dan kun je het versieren met allerlei kleurrijke decoraties. Zo doen accessoires met een vintage look het altijd goed. Wanneer je het liever iets rustig houdt, kun je de versieringen beperken tot een foto, of helemaal niks.

Kiezen van een krukje

Bij het kiezen van een krukje is het belangrijk dat je rekening houdt met je interieur. Kies een leuk en comfortabel krukje in de stijl van jouw huis, wat het idee van een piano in je interieur compleet maakt.