Menig woonblog of woonmagazine heeft al een of meerdere artikelen gepubliceerd over landelijk wonen. Landelijk wonen is trending en dat heeft grotendeels te maken met de rust en warmte die het landelijk wonen uitstraalt. Zeker in de hedendaagse cultuur waar de tijd nooit stil staan en waar stress en spanning onderdeel zijn van het dagelijks leven, is het die rust van het landelijk wonen juist waar veel mensen naar op zoek zijn.

Maar net als bij vele woontrends is iedereen vrij om zijn eigen draai te geven aan zijn interieur. Het ‘gevaar’ bij landelijk wonen is dat deze trend al snel kan verzanden in een oubollig interieur volgeladen met allerlei nostalgische woonaccessoires en prullaria. De nieuwste trend op het gebied van wonen is modern landelijk wonen. Dit is de rust en gezelligheid van van landelijk wonen maar dan in combinatie met eenvoud.

modern landelijk wonen

Wat houdt modern landelijk wonen precies in?

Aan de basis van modern landelijk wonen staan alle aspecten van landelijk wonen en eenvoud centraal. Door de landelijke inrichting trend niet te ver te laten doorslaan kan men zowel rust en sfeer creeeren. Bij modern landelijk wonen worden natuurlijke materialen zoals oud hout, wol, vilt en touw en gebruiksvoorwerpen van het platteland zoals een houten ladder of trapje gebruikt als decoratief materiaal. Hierbij worden robuuste houten kasten en authentieke stoere tafels gecombineerd met modern interieur. Bij modern landelijk wonen wordt er gebruik gemaakt van een strakke sobere inrichting, waar warme kleuren mee gecombineerd worden.

Beginnen met een modern landelijk interieur

Zie je een modern landelijk interieur wel zitten?  Dan is het van belang dat je met een goed doordacht plan van start gaat. Zo’n plan bestaat uit verschillende onderdelen en kan in verloop van tijd mooi uitgewerkt worden. Hierbij kun je het beste beginnen met het bepalen van de basiskleuren die je voor de inrichting wilt gaan gebruiken. Bij een modern landelijke inrichting gebruikt men vaak matte wandwerven in basiskleuren zoals grijs, bruin of wit. Natuurlijk moet de vloer goed bij deze basiskleuren aansluiten.

Als de kleuren bepaald zijn, kun je beginnen aan het plan om het modern landelijk wonen goed in het interieur door te voeren. Bij modern landelijk wonen horen weinig meubels, maar de meubels die er staan, zijn robuust en stoer. Afwijkend aan het gewone landelijk wonen worden hierbij juist combinaties met strak en wit gebruikt. Bij modern landelijk wonen worden wel landelijke woonaccessoires gebruikt, maar eenvoud en rust staan hierbij wel centraal, dus draaf hier niet in door. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een paar grote takken, een oude vaas of een paar stoere kussens op de bank.