nieuwe keuken installeren

Een nieuwe keuken installeren, eitje?

U bent net verhuisd en hebt besloten om geld te besparen op alle klussen die in het nieuwe huis gedaan moeten worden door een groot deel zelf te doen.Zo hebt u het hele huis al voorzien van verf en behang, heeft u zelf een wandje doorgebroken en een nieuwe deur geplaatst. Het enige dat u nog moet doen is de nieuwe keuken installeren. Eitje, denkt u.

nieuwe keuken installeren

En daar zou het zomaar fout kunnen gaan. Per jaar lopen ongeveer 130.000 doe-het-zelvers letsel op, waarvan meer dan de helft in het ziekenhuis behandeld moet worden en 21.000 mensen zelfs op de spoedeisende hulp terecht komen. In 2011 zijn er zelfs 25 mensen overleden aan het klussen in en rond het huis. Hoe dat kan? Meestal door het onderschatten van de klus.

Als u klust in huis, dan wilt u zo snel mogelijk resultaat zien en heeft u echt geen tijd om de hele handleiding en gebruiksaanwijzing te lezen. Door een slechte voorbereiding zit een ongeluk in een klein hoekje. Veel klussers weten eigenlijk niet goed hoe ze hun gereedschap moeten gebruiken en beschermen zich slecht als ze aan het werk gaan.

Gaat u maar eens na, als u uw eigen keuken installeert, hebt u te maken met zware objecten die in elkaar gezet moeten worden of verplaatst moeten worden. Daarnaast werkt u met waterleidingen, krachtstroom (als u elektrisch kookt) of gas en gewone elektriciteit. Dit zijn geen dingen om mee te spotten.

Bescherming is van uw ledematen, ogen en oren is van het grootste belang. De minimale bescherming die u als thuisklusser maar beter wel kunt aanschaffen en gebruiken is als volgt.

Ogen

engelbert strauss

De ogen zijn erg gevoelig voor fel licht, rondvliegende splinters en vloeistoffen of gassen. Daarom is het aan te raden dat u tijden het klussen een goede veiligheidsbril draagt. Zorg ervoor dat de bril ook aan de zijkanten afsluit, anders hebben splinters nog vrij spel.

Handen/voeten

Het risico om iets op uw vingers of tenen te laten vallen is behoorlijk groot. Zeker als u met een keuken aan de slag gaat. Bescherm daarom uw handen met stevige werkhandschoenen en uw tenen met veiligheidsschoenen of schoenen met stevige neuzen en voldoende profiel.

Oren

Nog zo’n orgaan dat niet te repareren valt. Een gehoorbeschadiging is snel opgelopen en u komt er nooit meer van af. Dat kan tinnitus tot gevolg hebben, waarbij u constant een ruis of piep hoort. In sommige gevallen is het zo ernstig dat men er zelfs psychische klachten van kan krijgen. Een stel goede oorkleppen of oordoppen voorkomt dit.

 


Geplaatst

in

door

Tags: