Het gevoel dat je bij je eigen huis krijgt is voor een groot deel afhankelijk van de inrichting. De gebruikte materialen, de kleuren, de stofferingen, de accessoires, alles draagt bij aan een bepaalde sfeer die je in de woning neer zet. Naast de materialen, kleuren, accessoires etc, spelen natuurlijk ook de meubels een grote rol bij de sfeer van de woning. Wil je je woning geheel personaliseren, dan kun je er voor kiezen om dingen zoals schilderijen of een kast op maat te laten maken. Hiermee geef jij je unieke eigen draai aan je woning!kast op maat

Kasten

Wanneer je een kast op maat wilt laten maken, moet je je natuurlijk eerst afvragen wat voor soort kast je wilt laten maken. Er zijn verschillende kasten, waarbij je kunt denken aan een servieskast, een dressoirkast, een vitrine kast, een slaapkamerkast een nachkastje, een tv meubel etc. Naast het feit dat een kast een functionele bergruimte voor allerlei voorwerpen is, mogen kasten ook gewoon mooi zijn en een mooie toevoeging aan het interieur zijn. Wanneer je een kast op maat laat maken, kun je precies naar voren laten komen, welke functionaliteiten de kast moet hebben.

Jouw persoonlijke smaak

Een kast kun je in allerlei kleuren, maten, en vormen vinden. Daarnaast zijn er verschillende materialen warvan de kast vervaardigd kan zijn. Zo kun je een kast van wit kunststof kopen, of misschien heb je lievern een glanzende stalen kast? Ben je meer voor sfeer en warmte, dan worden er ook kasten van allerlei verschillende houtsoorten gemaakt. Onafhankelijk van welk materiaal de kast vervaardigd wordt, kun je kiezen of je voor een moderne, rustieke of lassieke stijl kiest. Daarnaast moet de kast ook goed aansluiten bij het huis, de functies die je ervan verlangd en je levensstijl. Ondanks dat er een ontzettend groot aanbod op het gebied van kasten is,  weet je altijd dat de kast die je in de winkel koopt ook mogelijk bij iemand anders kan staan. Wanneer je echt iets wilt laten maken dat goed bij je past, dan kun je er voor kiezen om een kast op maat te laten maken.

Een kast op maat

Veel mensen laten kasten bij een meubelmaker op maat maken, wanneer zij in hun woning vreemde hoeken of wanden hebben, die zich niet voor de standaard kastmaten verlenen. Door bij een meubelmaker de exacte maten en hoeken te bespreken, is het mogelijk om kast te laten maken die precies goed aansluit op de ruimte, zodat ook ‘dode’ ruimtes kunnen worden benut. Daarnaast kun je zelf doorgeven in welke stijl je deze kast het liefste hebt, zodat je deze kast geheel naar eigen smaak laat maken. Het mooie van een kast op maat is dat je ook de inrichting van de kast volledig zelf kunt bepalen. Waar wil je bepaalde schappen hebben, wil je er deurtjes of lades in? Misschien moet er een tv in worden gebouwd, waardoor er gaten moeten komen voor de kabels. Bespreek het met de meubelmaker en deze zal er voor zorgen dat de kast precies aansluit op alles wat jij in gedachten had.